Afbeelding
Aangeleverd

Is het mogelijk om de kosten van je elektrische auto thuis te laten vergoeden door je werkgever?

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Een veel gestelde vraag door leaserijders is of de werkgever de laadkosten van de elektrische auto kan vergoeden. Dat kan zeker! Als leaserijder mogen de laadkosten volledig onbelast worden vergoed door de werkgever. Dit kan zowel in Nederland als in het buitenland. Natuurlijk is het wel van belang dat je werkgever hiervoor openstaat en je een laadsysteem kiest die dit ondersteunt.

Automatisch verrekenen

Wanneer je een auto van de zaak hebt kun je de kosten voor het laden van de elektrische auto laten vergoeden door je werkgever. Het is dan van belang dat je de verbruikte kWh ā€™s en het geldende tarief deelt met je werkgever. Dat klinkt misschien als veel werk, maar een laadbeheerabonnement kan dit van je overnemen waardoor dit automatisch gecommuniceerd wordt.

Onbelast vergoeden

Een werkgever mag de kosten voor het plaatsen van een laadpaal en de laadkosten onbelast vergoeden. Het is dan van belang dat er sprake is van een auto van de zaak. In de meeste gevallen kiezen werkgevers ervoor om de kosten van de laadpaal onder te brengen bij het bedrag dat de werknemer betaald voor het leasen van de auto. De onbelaste vergoeding telt niet voor werknemers die privƩ in een elektrische auto rijden.

De laadpas

Het is aan de werkgever om aan te tonen hoeveel kWh verbruikt is en wat de kosten daarvan zijn. Als je thuis een laadpaal hebt, neemt de laadpaal dit voor je over. Het is dan wel van belang dat de laadpas op naam van de werkgever staat. Dan worden de kosten namelijk automatisch verrekend met de werkgever en hoef je zelf helemaal niets te doen.

Laadkosten

Hoeveel een laadsessie kost hangt af van de prijs die je per kWh betaald. In bijna alle gevallen is thuis laden de meest goedkope manier om een elektrische auto van energie te voorzien. Bij een openbaar laadstation worden namelijk ook andere kosten in rekening gebracht door de eigenaar. Denk aan hierbij aan een tarief om winst te maken, voor onderhoud en voor het plaatsen van de laadpaal.

Zakelijke laadpaal thuis

Je kan, mits je werkgever dit toestaat, ook een laadpaal van de zaak thuis laten plaatsen. Wanneer je de laadkosten thuis automatisch wil laten verrekenen is het van belang dat het laadstation voor elektrische voertuigen dit ook ondersteunt. Wil je een laadpaal zakelijk aanschaffen? Ga dan altijd in gesprek met expert. Zij kunnen u vertellen waar u op moet letten en helpen u met het vinden van een geschikte laadoplossing.

Tienerband Mixed Up
Tienerband Mixed Up brengt feest op Koningsdag Ingezonden Instagram 17 apr, 11:41
Havenkwartier - Polderwijk Zeewolde
Woonmanifestatie: Ontdek je droomwoning in Zeewolde! Algemeen 16 apr, 16:00
Afbeelding
Zeewolde 40 jaar (deel 16): Het eenzame eerste graf op de begraafplaats Algemeen Instagram 16 apr, 15:30