Afbeelding
Aangeleverd

Duurzaam Zeewolde: investeren in zonnepanelen

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Zeewolde staat al jaren in de top 10 van de meest duurzame gemeenten in Nederland. Als inwoner van Zeewolde draag je daar misschien zelf wel graag aan bij. Gelukkig heeft de gemeente het gemakkelijk gemaakt om een duurzame investering te doen in zonnepanelen Zeewolde

Het financiële plaatje

Het plaatsen van zonnepanelen is een slim idee. Het is niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor de energierekening. Geld besparen willen we natuurlijk allemaal wel. De gemiddelde terugverdientijd van zonnepanelen is zes jaar. Vervolgens heb je nog vijftien tot twintig jaar profijt van de panelen. Dat Zeewolde het gemakkelijk heeft gemaakt om zonnepanelen aan te schaffen is dus alleen maar fijn. Je kunt namelijk de btw over de zonnepanelen terugvragen bij de Belastingdienst. Hiermee krijg je eigenlijk een korting van 21%. Ook kun je via de gemeente kiezen voor een Energiebespaarlening. Deze lening is speciaal in het leven geroepen om de plaatsing van zonnepanelen te financieren. 

BTW terugvragen

Eigenlijk ben je met zonnepanelen in een klap een ondernemer. Vooral wanneer je regelmatig energie teruglevert aan de energiemaatschappij. Je krijgt dan een vergoeding voor de teruggeleverde stroom. Je bent ondernemer voor de btw wanneer je met jouw diensten regelmatig geld verdient. Dat is de reden waarom je de btw over de aanschaf van jouw zonnepanelen terug mag vragen.

Er zijn een aantal uitzonderingen. Mensen die al een bedrijf hebben, mogen niet zomaar btw over de zonnepanelen aftrekken. Je moet dan goed opletten of alles goed verloopt. Gelukkig kun je er wel voor kiezen om de btw terug te vragen op de naam van de partner. Wel moet het energiecontract dan ook op naam van de partner staan. 

De energielening

De energielening kun je aanvragen voor een bedrag tot 65.000 euro. Daarvoor betaal je dan wel 322,70 per maand over een periode van twintig jaar. De meeste mensen die zonnepanelen aanschaffen hebben echter niet zo’n hoge lening nodig. Vaak ben je met 5000 euro al een heel eind op weg. Dan ben je zeven jaar bezig met het aflossen van de lening, voor 62,73 per maand. Dit betekent in principe dat je geen energiekosten meer hebt, en per maand 62,73 betaalt aan zonnepanelen, jouw energieleverancier. Dat is toch al wel een hele besparing in vergelijking met de huidige maandelijkse vaste lasten voor energie.

Stroom voor iedereen

Pure Energie is een energiemaatschappij die zich inzet voor groene stroom voor iedereen. De te veel opgewekte stroom wordt teruggeleverd. Als klant van Pure Energie ontvang je, als je zonnepanelen hebt, 0,0726 cent per teruggeverde kWh. De stroom die jij te veel opwekt, krijgt een huishouden zonder panelen weer als stroom. Zo kan iedereen bijdragen aan een groener milieu. 

Wanneer je als klant van Pure Energie kiest voor een pakket met Monitoring en Services, ben je er zeker van dat je zorgeloos van de stroom kunt genieten. Zo houdt Pure Energie op afstand in de gaten of jouw installatie nog goed werkt. Daarnaast verhelpen ze een storing of defect aan de omvormer, zonnepanelen of optimizers kosteloos. Hiermee blijft het rendement gegarandeerd hoog.