Afbeelding
Aangeleverd

Top tips voor een geslaagde sneeuwwandelvakantie

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

In de Alpen is de winter nu echt begonnen. Er ligt inmiddels een grote hoeveelheid sneeuw en de periode om te gaan sneeuwwandelen is aangebroken. Daarom een aantal top tips voor een geslaagde sneeuwwandelvakantie.

Breng je conditie op peil

Het is nooit te laat om je conditie op peil te brengen. Dit geldt ook voor in het dagelijkse leven maar zeker voor een uitdagende sneeuwwandelvakantie. Het is eigenlijk heel simpel: hoe beter jij voor je lichaam zorgt door fit en vitaal te zijn hoe meer je van je vakantie kunt genieten. Het wandelen zal je veel gemakkelijker af gaan en je bent sneller hersteld voor een nieuwe wandeldag. Maak een lange wandeling in de buurt of ga hardlopen. Bouw dit wel langzaam op en volg een goed schema.

Check het weerbericht

Tijdens een sneeuwwandelvakantie in de bergen is het van belang dat je het weerbericht goed in de gaten houdt. Wordt er neerslag verwacht of blijft de hele dag de zon schijnen? Maar klopt de voorspelling van het weerbericht ook met wat jij in de werkelijkheid zit gebeuren? Dit zijn zeer belangrijke puzzelstukjes waarop je de wandeling van de dag baseert. Misschien ga je wel eerder terug naar het hotel omdat het weer toch is omgeslagen.

Laagjes, laagjes, laagjes

Zorg voor aangepast kleding tijdens het wandelen. Dit doe je door een aantal dunnere kledingstukken over elkaar aan te trekken. Hierdoor kun je de temperatuur goed reguleren, door kleding aan of uit te trekken, zonder dat je teveel gaat transpireren met het risico op afkoeling. Neem ook altijd een waterdichte regenjas en broek mee, net als een stel reserve handschoenen, muts en zonnebril.

Vertrek op tijd

Tijdens het sneeuwwandelen vertrek je normaal gesproken op tijd. Wandel alleen in het daglicht want in de winter zijn de dagen sowieso al korter. Het laatste wat je wilt is te laat terug zijn in het hotel. Ook is het sneeuwdek in de ochtend nog makkelijker te bewandelen omdat hij dan bevroren is. Dit kost beduidend minder energie.

Eten en drinken

Blijf voldoende eten en drinken tijdens het wandelen. Stop elk uur even voor een korte pauze en eet en drink dan telkens kleine beetjes. Hierdoor blijft je interne motor goed branden voor een geslaagde sneeuwwandelvakantie.

Ben je nieuwsgierig geworden naar alle opties en georganiseerde sneeuwschoenwandelen groepsreis? Kijk dan op de website van 360° Explore. Dit is jouw specialist als het gaat over sneeuwschoenwandelen.