Afbeelding
impressie datacenter Zeewolde

GroenLinks Flevoland: ‘standpunt fractie PvdA/GroenLinks Zeewolde slecht te rijmen met onze mening over komst datacenter’

Politiek

FLEVOLAND - De fracties van GroenLinks in Flevoland en de afdeling Almere -Zeewolde van GroenLinks laten weten ernstig teleurgesteld te zijn over het standpunt dat de raadsleden van de fractie PvdA/ GroenLinks hebben ingenomen in de raadsvergadering van Zeewolde over de komst van het datacenter van META.

“In de raadpleging van de leden van Zeewolde is bij de fractie aangedrongen op uitstel van het besluit. Hierbij speelde onder meer het argument dat de energie die het nieuwe datacenter van META gaat gebruiken een groot probleem oplevert voor de duurzaamheidsdoelstellingen in Nederland. De energie-opgave waar Nederland mee te maken heeft en de problemen die daar nu al mee zijn, overstijgen het lokale belang van de komst van dit grote datacentrum.”

Zowel GroenLinks als PvdA zijn van mening dat er snel een landelijke visie moet komen als het gaat over de komst van datacenters in relatie tot de energietransitie.
“Dat het besluit desondanks in de raad van Zeewolde wordt genomen en ook door de raadsleden van de fractie van PvdA/ GL Zeewolde wordt omarmd, valt dan ook slecht te rijmen met de mening van de fracties en afdelingen van GroenLinks in Flevoland en daarbuiten.”