Afbeelding
Aangeleverd

Waar moet je op letten bij het kopen van een nieuwe eettafel?

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Ben je toe aan een nieuwe eettafel? Niet zo gek als je weet dat we tegenwoordig steeds meer aan de eettafel zitten. Het is niet meer alleen een tafel om aan te eten. Het is ook de plek om gezellig met vrienden te borrelen, huiswerk te maken, spelletjes te spelen en soms werken we er zelf ook nog aan. Dan is het natuurlijk niet zo gek dat je een nieuwe eettafel nodig hebt. Of misschien wil je gewoon een andere tafel. Maar wat is eigenlijk belangrijk als het gaat om een nieuwe eettafel kopen? Geen zorgen; wij geven je een aantal tips!

1. Meten, meten en nog eens meten

Het koopproces begint eigenlijk met het opmeten. Want met hoeveel mensen wil je aan de eettafel kunnen zitten? En past dat allemaal in de beschikbare ruimte? Daarom meet je van te voren op wat de afmeting van het tafelblad mag zijn. Het zou toch zonde zijn als de tafel straks veel te groot is en helemaal niet past. Mocht je maar een kleine ruimte hebben voor je eettafel, denk dan ook eens aan een inklaptafel.

Vergeet ook niet de hoogte op te meten. Want hoe hoog moet de tafel zijn, zodat je zeker weet dat je de eetstoelen onder de tafel kunt schuiven? Dit is vooral handig als je een eetkamerstoel voor lange mensen hebt. Heb je een stoel voor lange mensen? Dan is de dikte van het tafelblad ook heel belangrijk. De dikte kan er namelijk voor zorgen dat de stoel er nét wel of nét niet onder past.

2. Kies de vormen van je tafel

Wil je een ronde tafel? Of ga je toch liever voor een ovale- of een rechthoekige tafel? Je hebt waarschijnlijk zelf al een voorkeur, maar je moet vooral kijken of het past. Zo heb je bij een ronde tafel meer ruimte nodig dan wanneer je kiest voor rechthoekige tafel. 

Niet alleen de vorm het tafelblad is belangrijk. Je hebt ook diverse mogelijkheden als je kijkt naar de tafelpoten. Zo kun je gaan voor een X-poot, een Y-poot of een N-poot. Weet je niet wat je mooi vindt? Kijk dan vooral online of in showrooms naar de diverse mogelijkheden. Kijk ook direct wat praktisch is. Als de poot op een onhandige plek zit, dan kan het zijn dat je minder zitruimte hebt. 

3. Welk materiaal kies je?

De afmetingen en de vorm heb je duidelijk. Dan kun je nu aan de gang met het materiaal. Wil je bijvoorbeeld een epoxy tafel van Cralini? Of heb je toch liever een boomstamtafel? Genoeg opties. Kijk vooral wat je mooi vindt en of het past bij de rest van je interieur.

Maak een goede keuze

Zoals je hierboven hebt gelezen, moet je met een aantal zaken rekening houden. Er zijn veel opties als het gaat om het kopen van een nieuwe eettafel. Laat je daarom niet zomaar in verleiding brengen tot het kopen van een nieuwe tafel. Neem de tijd en maak een goede keuze.