Afbeelding
D66 Zeewolde

Bekende maar ook nieuwe gezichten op de kandidatenlijst van D66

Politiek

ZEEWOLDE - Wenda Westerhuis is de lijsttrekker voor D66 bij de verkiezingen voor de gemeenteraad in Zeewolde in maart 2022. Op dit moment is Wenda fractievoorzitter in de gemeenteraad. “Samen met de andere kandidaten op de lijst zal Wenda met veel enthousiasme en vol vertrouwen de verkiezingen in gaan”, laat de partij weten. 

Verder op de kandidatenlijst staan: Samee Sabur, Kees van den Broek, Sam Sterk, Regina Blom, Andries Baatje, Wibe Sierksma en Johan de Muynck.
Ko van der Velpen (bestuursvoorzitter): “Ik denk dat we een mooie kandidatenlijst hebben met enthousiaste en gedreven mensen die zich voor de volle 100% willen inspannen voor Zeewolde.”

Verkiezingsprogramma
D66 Zeewolde geeft aan een ambitieus verkiezingsprogramma te hebben samengesteld met concrete doelstellingen. Wenda Westerhuis: “Ik ben er trots op dat dit programma is samengesteld met inbreng van velen, we hebben dat echt samen gedaan.” Het programma legt de focus op democratisering, wonen, duurzaamheid, kunst en cultuur, samenleven en onderwijs. Daarnaast besteed het programma aandacht aan financieel economische aspecten. Volgens Westerhuis is het een programma met het typische gedachtegoed van D66 Zeewolde. “Dit gedachtegoed staat voor verbinding, het ‘in je kracht staan’, en met elkaar samenleven. Vanuit duurzaamheid, kennis en eigen identiteit met aandacht voor het welzijn van onze inwoners. In een laagdrempelig en transparant politiek landschap.”
D66 Zeewolde zegt zich nadrukkelijk te willen inspannen om Zeewolde een stap verder te brengen, ‘zonder het verworvene te veronachtzamen’. “Voor een samenleving waarin iedereen vrij is maar niemand laten vallen.”