Afbeelding
Shutterstock

Maak van jouw slaapkamer een droomplek!

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

In je huis breng je misschien wel de meeste tijd door in de slaapkamer. Niet alleen om te slapen, maar ook om te rusten of om op zondag extra lang op bed te blijven liggen. Of je dit nu alleen doet of samen; om extra te genieten van je slaapkamer, wil je er een mooie plek van maken. Maar waar begin je, zodat je straks een droomplek hebt? We geven je 5 tips!

1.        Welk thema past bij jou?

Heb je al een thema voor jouw slaapkamer? Als dit niet het geval is, dan is het een goed idee om een bepaalde stijl/thema te kiezen. Op deze manier kun je beter de meubels uitkiezen, maar ook bijvoorbeeld de kleuren en de accessoires. Ga bijvoorbeeld voor een rustieke stijl of een romantische stijl. Of kies voor de scandinavische stijl. Genoeg keuzes dus. Doe daarom van te voren inspiratie op. Wat vind je mooi? En wat juist niet? Zo kom je alweer een stapje dichterbij jouw droomplek!

2.        Welke verlichting kies je? 

Wist je dat de juiste verlichting belangrijk is voor je slaapkamer? Het kan ervoor zorgen dat je een fantastische plek creëert, maar kan ook voor het tegenovergestelde zorgen. Kies daarom niet zomaar een lamp uit, maar kijk van te voren wat goed past in jouw slaapkamer. Ga bijvoorbeeld voor een mooie hanglamp, een (extra) staande lamp of ga voor iets heel anders, zoals vloerverlichting. 

3.        Groen in de slaapkamer

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om een groene kleur op de muren te verven, maar we bedoelen hier eigenlijk planten. Als je planten aan je slaapkamer toevoegt, dan zorg je direct voor extra gezelligheid. Daarnaast helpt het ook direct om de lucht te filteren en te zuiveren. Ideaal dus in de slaapkamer! Je kunt het heel bescheiden houden met een paar kleine planten, maar een aantal grote planten is ook een mooie toevoeging. 

4.        Slaap lekker in een goed bed

Een belangrijk onderdeel van je slaapkamer is natuurlijk een bed. Maar je bed moet er natuurlijk niet alleen mooi uitzien, maar ook lekker slapen. Dit is helemaal belangrijk als je rugklachten ervaart. Zoek dan niet alleen een nieuw bed uit, maar kies bijvoorbeeld voor een boxspring voor rugklachten. We raden je in dat geval aan om naar een beddenspecialist te gaan en je te laten adviseren.

Maar het oog wilt natuurlijk ook wat. Vaak kun je jouw bed zelf samenstellen als je bij een beddenspecialist een bed koopt. Denk hierbij aan de gekozen stof en aan de kleur van je bed. Zo zorg je ervoor dat je bed helemaal past in jouw gekozen thema.

5.        Voorkom een bende in de slaapkamer

Is het vaak een bende in de slaapkamer? Grote kans dat dit komt doordat je te weinig opbergmogelijkheden hebt. Zorg er daarom voor dat je die in je nieuwe slaapkamer wel hebt. Zo creëer je rust. Niet alleen in je hoofd, maar het zorgt er ook voor dat je slaapkamer er nog mooier uitziet. Ga bijvoorbeeld voor een extra kast of een poef met opbergruimte. Dit is niet alleen een mooie toevoeging, maar dus ook ontzettend praktisch!