Afbeelding
Aangeleverd

Kun je zelf je witgoedapparaat repareren bij een storing?

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

In de gemiddelde woning in ons land staat tegenwoordig een behoorlijke hoeveelheid witgoed apparatuur. In elk huis staat bijvoorbeeld een wasmachine, een koelkast en bijna iedereen heeft een vaatwasser. Door het veelvuldig gebruik van de witgoed apparaten, kan je witgoed gebreken gaan vertonen. Het is vaak niet nodig om meteen een nieuw apparaat te kopen, want het meeste witgoed kan nog gerepareerd worden. Wil je dit zelf doen? In dit artikel lees je meer over hoe je witgoedapparatuur repareert bij een storing. Mocht je er niet uitkomen dan kun je de hulp inschakelen van een witgoedmonteur.

Een storing verhelpen

De meeste van witgoedapparaten hebben een lange levensduur, maar het apparaat kan een storing krijgen. Hierdoor kan het apparaat niet meer naar behoren werkt. Je zult het witgoedapparaat eerst moeten repareren alvorens je het weer kunt gebruiken. Gelukkig hoef je niet meteen de hulp in te schakelen van een witgoedmonteur. Vaak kun je een storing zelf verhelpen. Afhankelijk van de storing waar je mee te maken hebt.

De meeste nieuwere witgoedapparaten zijn uitgerust met een display. Hierop wordt de storing aangegeven. Het display geeft in dit geval meestal alleen een foutcode aan. De code is vaak een combinatie van een letter en cijfers. Om te achterhalen wat het probleem van het defect is, zul je de handleiding of het internet moeten raadplegen. Grote kans dat je hier de betekenis van de foutcode ontdekt en ook wat je moet doen om de storing te verhelpen.

Onderdelen vervangen

Soms kan het display van je witgoed een foutcode aangeven, maar dit betekent niet per definitie dat er altijd sprake is van een storing. Er kan ook iets anders mis zijn met het apparaat. Een foutcode kan ook worden getoond als een van de onderdelen niet meer naar behoren werkt. Om het probleem met het apparaat te verhelpen, moet je wellicht eerst het onderdeel vervangen.

Weet je welk onderdeel het probleem veroorzaakt? Dan kun je zelf een onderdeel bestellen en proberen het te vervangen. Doe dit alleen als je ervaren bent in witgoed reparatie. Dit omdat het vervangen van een onderdeel de nodige kennis vereist.

Hulp inschakelen van een witgoedmonteur

Ontbreekt die kennis en ga je toch door met witgoed reparatie, dan maak je het probleem misschien alleen maar erger. De hulp inschakelen van een witgoedmonteur is dan een betere optie. Hij heeft de nodige kennis, zodat hij er vaak in slaagt het apparaat te repareren.