Afbeelding
Seniorweb Zeewolde

SeniorWeb Zeewolde: vraag en antwoord

· leestijd 1 minuut Zorg en Welzijn

ZEEWOLDE ā€“ Voor sommige mensen is de digitale wereld heel vanzelfsprekend. Anderen hebben er meer moeite mee. De vrijwilligers van SeniorWeb helpen u graag met een uitleg of bieden hulp bij digitale problemen.

Iedereen heeft wel eens hulp nodig bij een computerprobleem. Weten hoe een foto moet worden overgezet van een tablet naar de computer of hoe er een back-up moet worden gemaakt? Vragen over de mobiele telefoon of tablet, apps, zoals de CoronaCheck-app? Hoe zet je gegevens over naar een nieuwe telefoon of hoe videobel je naar je (klein)kinderen? 

Voor al dit soort vragen kunt u wekelijks, op vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur, terecht bij SeniorWeb in De Meermin of iedere laatste donderdag van de maand van 14.00 tot 16.00 uur in Het Vraaghuis, Stevinweg 2. Bezoek is kosteloos.

Senioren die vragen hebben over een digitaal probleem, kunnen deze ook mailen naar seniorwebzeewolde@gmail.com

EĆ©n van de vragen wordt hieronder beantwoord. 

Hoe voeg je de Booster toe in de app?

1. Open de app Coronacheck. 2. Tik rechtsboven op het plusteken. 3. Tik op Vaccinatiebewijs. 4. Tik op Log in met DigiD. 5. Log in via een sms-code of via de DigD-app. 6.Inloggen via de app: tik op Met de DigiD app > Op dit apparaat > Inloggen. Voer uw code van de DigiD-app in. 

Inloggen via sms-code: tik op Met een sms-controle, vul uw gebruikersnaam en wachtwoord van DigiD in en tik op Inloggen. U ontvangt in een sms een code. Open de app Berichten en kopieer de code of schrijf deze op. Open de browser en typ die code over en tik op Volgende. De app CoronaCheck opent weer. 7. De vaccinaties verschijnen in beeld. Controleer of de booster ertussen staat. 8.Tik op Maak bewijs. (Bronvermelding: Seniorweb.nl) ā€œMocht het niet lukken, dan weet u ons te vinden.ā€

Meer informatie: www.seniorweb.nl of kijk op de facebookpagina SeniorWeb Zeewolde. 

Tienerband Mixed Up
Tienerband Mixed Up brengt feest op Koningsdag Ingezonden Instagram 17 apr, 11:41
Havenkwartier - Polderwijk Zeewolde
Woonmanifestatie: Ontdek je droomwoning in Zeewolde! Algemeen 16 apr, 16:00
Afbeelding
Zeewolde 40 jaar (deel 16): Het eenzame eerste graf op de begraafplaats Algemeen Instagram 16 apr, 15:30