Afbeelding
NL Doet

Oranje Fonds zoekt vrijwilligers die ertoe willen dóen tijdens NLdoet

Zorg en Welzijn

REGIO - Het Oranje Fonds is op zoek naar mensen die zich in willen zetten voor een ander tijdens NLdoet 2022. Op 11 en 12 maart organiseert het fonds voor de 18e keer de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Tijdens deze twee dagen zijn in heel het land zo’n 5.000 activiteiten te vinden waarbij iedereen een dag(deel) ertoe kan dóen voor andere mensen. Aanmelden kan via nldoet.nl.

Mensen die klaarstaan voor anderen zijn altijd al van groot belang voor onze samenleving. En door de coronacrisis zijn ze alleen nog maar belangrijker geworden. 

Met NLdoet wil het Oranje Fonds mensen laten ervaren dat vrijwilligerswerk niet alleen heel fijn is voor degene die geholpen wordt, maar dat het ook heel leuk is voor de vrijwilliger zelf. Tijdens deze twee dagen kan iedereen op een laagdrempelige, vrijblijvende manier kennismaken met vrijwilligerswerk. 

“Iedereen doet ertoe, dat is onze overtuiging,” vertelt Oranje Fonds-directeur Sandra Jetten. “En NLdoet geeft mensen de mogelijkheid om er letterlijk en figuurlijk nóg meer toe te doen. Want je kunt op die manier iets betekenen voor een ander. Doordat je de tijd maakt om bijvoorbeeld een wandeling te maken met een oudere, voelt diegene ook dat ‘ie ertoe doet. Of doordat je de gemeenschappelijke ruimte opknapt in een dorpshuis, maak je het mogelijk dat mensen elkaar daar kunnen ontmoeten. En dat maakt, zeker voor mensen die weinig contacten hebben, een wereld van verschil. Daarnaast is NLdoet voor alle deelnemers een geweldige manier om nieuwe ervaringen op te doen en ook zelf nieuwe contacten te leggen.”