Afbeelding
E. Barrios

Informatiebijeenkomst: Weet u wat u wilt?

Zorg en Welzijn

ZEEWOLDE - Via televisie, krant en sociale media komt steeds meer informatie over het levenseinde op ons af. Er is toenemend behoefte om hierover met elkaar in gesprek te gaan. Dat kan tijdens de informatiebijeenkomst op 28 maart a.s. in kerkcentrum Open Haven, georganiseerd door het Willem Holtrop Hospice.

Wellicht denkt u ook wel eens na over vragen rondom het levenseinde. Wat is belangrijk voor mij wanneer mijn gezondheid achteruitgaat? Weet mijn familie wat ik in een dergelijke situatie wel of niet wil? Hoe zorg ik ervoor dat deze wensen bekend zijn? Is er wat te kiezen waar ik deze laatste periode door wil brengen? Wat betekenen termen als palliatieve zorg, niet-reanimeren, palliatieve sedatie en euthanasie? Met wie kan ik hierover in gesprek gaan?

Mensen die behoefte hebben aan goede informatie over dit onderwerp kunnen in Zeewolde terecht op de informatieavond op maandag 28 maart van 19.00 tot 22.00 uur in kerkcentrum Open Haven op het Kerkplein.

In Ermelo staan ook twee informatieavonden gepland; op woensdag 16 maart (19.00 ā€“ 22.00 uur) in De Baanveger, IJsbaanweg 45 en op donderdag 7 april (13.00 ā€“ 16.00 uur) in de Immanuelkerk, Stationsstraat 137.

Aanmelden kan via: info@willemholtrophospice.nl of 0341-27 49 26.
Meer informatie: www.willemholtrophospice.nl of www.weetuwatuwilt.nl
Aangeraden wordt om samen met uw partner, kind of een vriend(in) te komen. ā€œTwee horen meer dan Ć©Ć©n.ā€

De bijeenkomsten zijn onderdeel van een onderzoek van het Amsterdam UMC. Bij het begin van de bijeenkomst krijgen bezoekers een korte vragenlijst en enige tijd na de bijeenkomst nogmaals. U bent niet verplicht aan het onderzoek deel te nemen. 

De informatiebijeenkomsten sluiten aan op de SIRE campagne die momenteel draait ā€˜De dood. Praat erover, niet eroverheenā€™.