Afbeelding
Zeewolde voor Oekraine

Inzamelactie Zeewolde voor Oekraïne

· leestijd 1 minuut Zorg en Welzijn

ZEEWOLDE – Vanuit het gevoel om iets te willen én kunnen doen voor de vele mensen die op de vlucht zijn geslagen voor het oorlogsgeweld in Oekraïne worden er steeds meer hulpacties op touw gezet.

Ook Zeewoldenaar Wesley Cuijpers is zeer begaan met de situatie in Oekraïne en is in Zeewolde een grote inzamelactie gestart voor alle getroffenen mensen in Oekraïne. “Dat doen we puur uit solidariteit; om te kijken wat we kunnen doen”, zegt hij. “enkel geld geven geeft niet de voldoening; we willen meer doen dat dat, meer maatschappelijk betrokken kunnen zijn.”

Het initiatief wordt ondersteund door Zeewoldevoorelkaar, onderdeel van Welzijn Zeewolde. Deze organisatie heeft een speciale pagina aangemaakt ‘Zeewolde voor Oekraïne’ waar alle Zeewolder initiatieven op te vinden zijn. Ook is er contact met Raghib en Inna die vanuit hun persoonlijke situatie ook een hartverwarmende Oekraïne-actie zijn gestart en hun verhaal delen in Zeewolde Actueel. Wesley: “We kijken waar we elkaar kunnen helpen op het gebied van goederen en opslagruimte. Alle spullen komen terecht daar waar het hard nodig is.”

Voor zijn inzamelactie werkt Wesley samen met mensen en partijen die rechtstreeks contacten hebben met mensen uit Oekraïne en doorgeven wat zij daar keihard nodig hebben. “We doen een oproep aan alle Zeewoldenaren om zoveel mogelijk spullen te doneren vanuit onderstaand overzicht.”

Spullen die het hardste nodig zijn:

EHBO dozen
Wond verband
Wegwerp handschoenen
Desinfectie – alcohol
Betadine
Duct tape
Luiers
Babyvoeding
Hygiëne spullen:
Tandpasta
Wegwerp tandenborstels
Deo
Douchegel
Shampoo
Maandverband
Tampons
Tenten
Slaapzakken (ook voor baby’s en kinderen)
Lang houdbaar voedsel, zoals verpakte snacks, voeding in blik wat niet opgewarmd hoeft te worden.
Dekens en lakens
Luchtbedden, veldbedden en matjes om op te slapen
Hondenvoer
Kattenvoer

Inzameladres
Deze spullen kunnen voor de aankomende vier weken (vanaf aanstaande woensdag 9 maart t/m 2 april) afgeleverd worden op de Hermelijnhof 27 (Oude pand van Stichting Kinder Centra)

Inzamelmomenten: woensdagavonden van 18.00 – 21.00 en zaterdagen van 10.00- 16.00.

Alle verzamelde spullen zullen met vrachtwagens/bussen naar Oekraïne/Polen getransporteerd worden en op betreffende locaties afgeleverd worden, zoals medische posten maar ook vluchtelingen kampen, etc.

“Houd er s.v.p. rekening mee dat wij goederen, anders dan opgegeven, helaas niet kwijt kunnen”, licht Wesley toe, “wij hopen van harte dat iedereen de moeite wil nemen om deze mensen aan zoveel mogelijk benodigde spullen te helpen! Alvast vele malen dank!”