Afbeelding
Archieffoto - Zeewolde Atletiek

Wandelen als medicijn voor fitheid

Zorg en Welzijn

ZEEWOLDE - De Diabetes Challenge ondersteunt mensen met gezondheidsproblemen naar een actieve leefstijl. Gezondheidsproblemen zoals diabetes, maar ook COPD, obesitas, hoge bloeddruk of te hoge cholesterol. Iedereen die graag wil toewerken naar een betere conditie is van harte welkom. 

Na een opbouwperiode van bijna 3 maanden is het doel om gedurende een week samen 6 dagen achtereen 5-7km te wandelen. Dit onder begeleiding van gediplomeerde wandeltrainers, enthousiaste begeleiders en samen met gezellige wandelmaatjes. Plezier in bewegen staat daarbij voorop, naast een verantwoorde opbouw en aandacht voor techniek en loophouding. Ook sluiten er deskundigen aan om voorlichting te geven over zaken als goed schoeisel, voeding en het voorkomen van overbelastingsblessures.

De organisatie van de Diabetes Challenge is handen van Zeewolde Atletiek en is onderdeel van de landelijke Diabetes Challenge, een initiatief van de Bas van de Goor Foundation. Dit is een organisatie die zich al jaren met succes richt op het in beweging brengen van mensen met chronische aandoeningen zoals diabetes en COPD.

Kom maandag 28 maart om 19.00 uur naar introductie les om vrijblijvend kennis te maken en een voorproefje te nemen. Aanmelden voor de introductietraining is niet noodzakelijk maar wordt wel op prijs gesteld. De Diabetes Challenge start vanaf maandag 4 april, waarbij er wekelijks gewandeld kan worden. De afsluitende week vindt plaats van 4 t/m 9 juli. Wie wil kan eveneens aansluiten bij de landelijke finale dag op 24 september, samen met Bas van de Goor, in het Gelredome te Arnhem.

De deelnemersbijdrage bedraagt 45 euro per persoon. Dit is inclusief een t-shirt en exclusief de bijbehorende Garmin-stappenteller. Kijk op www.zeewolde-atletiek.nl voor meer info of bel: 06-29428831 (Jolanda Olde Hengel, na 19.00 uur).