Afbeelding
Zeewolde Actueel

Kledingactie voor gevangenen

Zorg en Welzijn

ZEEWOLDE - De gevangenen die vastzitten in de penitentiaire inrichting in Lelystad hebben onze hulp nodig. Hulp in de vorm van herenkleding. Dat meldt Johan Bosboom, de geestelijk verzorger die werkzaam is in deze gevangenis.

Afgelopen najaar heeft Interkerkelijk Diaconaal Platform Zeewolde (IDPZ) een kledingactie gehouden voor winterkleding. “Dankzij u hebben wij veel kleding naar de gevangenis kunnen brengen waar het in dankbaarheid werd aangenomen. Momenteel is er behoefte aan zomerkleding.”

Het gaat dan om herenkleding die nog goed, bruikbaar en schoon is en dan specifiek om T shirts, polo shirts, truien, korte broeken, (jogging)broeken, zomerjassen, jacks en trainingspakken, sokken en ondergoed (nieuw of zo goed als nieuw) en schoenen en sportschoenen (maat 40 en groter).

Voor deze kledingactie werken de diaconieën van de gezamenlijke kerken in Zeewolde samen met Stichting De Basisz. Deze de kringloopwinkel fungeert als inzamel- en sorteerplaats. De kleding kan hier gebracht worden op 9 april, 16 april en 23 april van 09.00 tot 15.00 uur. Gelieve de kleding in zakken te doen en op de zakken s.v.p. vermelden: PI Lelystad.

“Het zou geweldig zijn als we weer zakken vol kunnen gaan bezorgen bij de gevangenis in Lelystad. Namens de IDPZ en natuurlijk namens de gevangenen in Lelystad willen we u hiervoor alvast hartelijk bedanken.”

Afbeelding
Serkan en Emine vinden in Zeewolde rust en warmte terug Algemeen Instagram 21 apr, 21:25
Afbeelding
Snipers Heren 1 kampioen en promoveert naar tweede divisie Sport Instagram 21 apr, 17:57
Afbeelding
Vijf supermuzikale malloten: Släpstick in 'Schërzo' Cultuur Instagram 21 apr, 14:56