GGD-testlocatie in de Ravelijn gaat sluiten
GGD-testlocatie in de Ravelijn gaat sluiten Zeewolde Actueel

Testlocatie Zeewolde gaat sluiten

· leestijd 1 minuut Zorg en Welzijn

ZEEWOLDE - De testlocatie van GGD Flevoland in Zeewolde, aan de Ravelijn in de voormalige bibliotheek, sluit met ingang van maandag 18 april de deuren. Zaterdag 16 april is de laatste dag dat er in Zeewolde getest kan worden. 

“COVID lijkt voorzichtig in een andere fase te komen. Er zijn momenteel minder besmettingen en het testbeleid is veranderd”, meldt de GGD, “het ministerie van Volksgezondheid adviseert bij coronaklachten een zelftest te doen om te kijken of u corona heeft. Doordat vanwege dit nieuwe testbeleid minder mensen naar een teststraat hoeven, is het niet langer nodig om alle testlocaties geopend te houden.”

Via https://quarantainecheck.rijksoverheid.nl/ is bij een positieve test te zien wat je vervolgens moet doen.

Het advies is wel om naar een teststraat van de GGD te gaan wanneer je behoort tot een van de volgende doelgroepen:

- Zorgmedewerkers (om op dag 5 uit quarantaine te kunnen, is ook een PCR-test nodig).

- Inwoners van een verpleeghuis of een andere instelling met kwetsbare personen (boven de 70 jaar of met een ernstige afweerstoornis)

- Mensen die thuis wonen en naar de dagbesteding gaan (boven de 70 of met een ernstige afweerstoornis)

- Mensen die geen zelftest kunnen doen, ook niet met hulp van anderen.

- Mensen die een herstelbewijs nodig hebben

Afspraak maken 
Een afspraak maken voor een test bij de GGD kan online via www.coronatest.nl. (hierbij heb je je Digi-D nodig om in te kunnen loggen) of telefonisch via 0800 1202 (houd hierbij je burgerservicenummer (BSN) bij de hand; dit nummer is te vinden op je paspoort, identiteitsbewijs of rijbewijs).  Het telefoonnummer is 7 dagen per week van 08.00 uur tot 20.00 uur bereikbaar.

Voor testen kan je in Flevoland terecht in Almere, Lelystad, Dronten of Emmeloord. De adressen zijn te vinden op de website https://www.eengezonderflevoland.nl/covid-19/testen/