Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Hier moet je op letten bij de aankoop van een huis

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Je bent op zoek naar een woning en je hebt na een lange zoektocht je droomhuis gevonden. Wat moet er dan allemaal worden geregeld en wat komt er daadwerkelijk kijken bij het kopen van een huis. Dat we een hypotheek nodig hebben, dat is voor de meesten wel duidelijk. Toch zijn er nog tal van andere zaken waar jij op moet letten bij het aankopen van een huis. Om niet voor vervelende verrassingen te komen te staan, is het belangrijk de zaken vooraf goed helder te hebben en waar nodig te regelen.

Hypotheek

Je wilt van een huurwoning Almere naar een koophuis. Uiteraard heb je voor de aankoop van een huis geld nodig. Vaak weten we in grote lijnen ongeveer wat voor hypotheek we kunnen opnemen, toch is het wel zo fijn, dat je voor aanvang van je zoektocht exact weet wat je financiële mogelijkheden zijn. Er zijn verschillende manieren waarop je dit kunt doen. Je kunt ervoor kiezen dit middels één van de vele online tools te berekenen, maar wanneer je exact wilt weten wat er in jouw situatie mogelijk is, is het raadzaam een hypotheekadviseur te raadplegen. Belangrijk om te weten, is dat je tegenwoordig nog maar tot 100 procent van de waarde van de woning kunt financieren. Dit betekend, dat alle overige kosten door jezelf moeten worden bekostigd.

De zoektocht

Wanneer je exact de hoogte van je hypotheek weet, kan de zoektocht beginnen. Je kunt naar een plaatselijk makelaar stappen, maar er zijn ook online tal van mogelijkheden. Voor je aan de slag gaat, is het goed te bepalen waar je daadwerkelijk naar op zoek bent. De oppervlakte en tuin spelen hierin vaak een grote rol. Daarnaast is voor velen ook de buurt een essentieel onderdeel van de zoektocht naar een geschikte woning. Laat je overigens niet afschrikken door achterstallig onderhoud, want dit kun je in een later stadium wanneer je daadwerkelijk tot de onderhandeling over gaat gebruiken om de prijs eventueel te drukken. Woon je nu in één van de prachtige huurwoningen Amersfoort, dan hoef jij je niet druk te maken dat je eerst je eigen huis moet verkopen. Neem dus rustig je tijd en maak geen overhaaste beslissingen. De aankoop van een huis doe je immers niet iedere dag.

De overdracht

Wanneer je daadwerkelijk je huis hebt gevonden, dan is het zaak een bod uit te brengen. Je weet wat je maximale hypotheek is, dus vanuit daar kun je een passend bod doen. Wanneer deze is geaccepteerd en de bedenktijd is verstreken, is het tijd voor de overdracht. Tijdens de overdracht ga je samen met de makelaar en verkopende partij door het huis om een laatste inspectieronde te doen. Let er dan goed op, dat de zaken zo zijn als vooraf besproken. Niet dat er ineens een andere cv-ketel aanwezig is in plaats van de twee jaar oude van tijdens de bezichtiging. Wanneer alles akkoord is, wordt het bedrag door de bank of andere hypotheekverstrekker voldaan. Als dit is afgerond, is het zaak de akte van levering te tekenen. Vanaf dat moment ben jij officieel eigenaar van de woning!

Afbeelding
Serkan en Emine vinden in Zeewolde rust en warmte terug Algemeen Instagram 21 apr, 21:25
Afbeelding
Snipers Heren 1 kampioen en promoveert naar tweede divisie Sport Instagram 21 apr, 17:57
Afbeelding
Vijf supermuzikale malloten: Släpstick in 'Schërzo' Cultuur Instagram 21 apr, 14:56