Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Twee redenen om een Bitcoin investering te doen

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Steeds meer mensen hebben interesse om een Bitcoin investering te doen. Veel handelaren hebben zich bij deze stap laten inspireren door de keuzes die anderen in deze richting hebben gezet en kiezen ervoor om mee te doen met een hype. Bij anderen vormt een achterliggende gedachte de basis om de crypto markt te betreden. Er zijn immers twee voorname redenen te benoemen om een Bitcoin investering te doen. Een reden is voor iedereen wel bekend. De andere reden kunnen een stuk minder mensen benoemen.

De voornaamste reden om in Bitcoins te investeren

De voornaamste reden om in Bitcoins te investeren is het verdienmodel wat hierachter kan schuilen. Hiermee vult de crypto wereld een gat wat de traditionele financiƫle markten juist niet meer opvullen. In tegenstelling tot wat in het verleden het geval was, levert het onderbrengen van spaargeld bij een bank niet of nauwelijks meer wat op. De meeste banken hanteren zelfs een negatieve rente, wat niets anders wil zeggen dat er kosten in rekening worden gebracht om geld onder te brengen. Juist dit vormt een reden voor veel mensen om op zoek te gaan naar alternatieven om hun spaargeld toch te laten groeien. Hiermee is de interesse in beleggingen gegroeid. De opkomst en de succesverhalen van de Bitcoin vormde een goede inspiratiebron. De enorme exposure die hiermee gepaard gaat, is voor veel mensen een inspiratiebron om de crypto markt te betreden. Hierbij wordt er voornamelijk gekozen om in Bitcoins te investeren, aangezien deze allereerste cryptomunt de meeste publiciteit krijgt.

Hoe de crypto markt het zeer eenvoudig maakt om een crypto investering te doen

De crypto markt heeft op een handige manier ingespeeld op de toegenomen interesse. Veel partijen uit deze sector hebben ervoor gekozen om zich sterk te profileren door middel van reclame uitingen en het aangaan van sponsorovereenkomsten in de sportwereld. Daarnaast zijn er (ook in Nederland) veel meer mogelijkheden ontstaan om de crypto markt te betreden. Er zijn diverse exchanges die zich inmiddels op de Nederlandse markt en er kan tegenwoordig gebruik worden gemaakt van initiatieven zoals Bitcoin Buyer (bitcoin-buyer.live/nl/) waarbij een trading bot een deel van de handel in Bitcoins kan overnemen. Het gevaar van de toegenomen toegankelijkheid van de crypto markt is wel dat er te makkelijk voorbij gegaan wordt aan de risicoā€™s van dit soort beleggingen.

De minder bekende reden om in cryptocurrency te investeren 

De minder bekende reden om in cryptocurrency te investeren is dat er toekomst gezien wordt in de projecten achter de digitale munteenheden en het gebruik van de blockchain technologie waarop het gebruik van digitaal geld is gebaseerd. De achterliggende gedachte is immers dat er een omgeving wordt gecreƫerd waarin een snelle en voordelige decentrale afhandeling van financiƫle transacties kan worden vormgegeven. Hiermee kunnen de struikelblokken van de traditionele financiƫle sector worden weggenomen. Heb jij wel eens bij deze reden voor een crypto investering stilgestaan?

Tienerband Mixed Up
Tienerband Mixed Up brengt feest op Koningsdag Ingezonden Instagram 17 apr, 11:41
Havenkwartier - Polderwijk Zeewolde
Woonmanifestatie: Ontdek je droomwoning in Zeewolde! Algemeen 16 apr, 16:00
Afbeelding
Zeewolde 40 jaar (deel 16): Het eenzame eerste graf op de begraafplaats Algemeen Instagram 16 apr, 15:30