Het team 'De Buren'.
Het team 'De Buren'. Foto: Zeewolde Actueel

Grand Café ‘De Buren’ officieel geopend

· leestijd 1 minuut Zorg en Welzijn

ZEEWOLDE — Op de dag waarop hij ’s ochtends een drietal Zeewoldenaren mocht decoreren, dinsdag 26 april, had burgemeester Gerrit Jan Gorter in de middag nóg een klusje te klaren: de officiële opening van Grand Café ‘De Buren’. Na een aantal weken proefdraaien was duidelijk geworden dat het plan voor een ‘gezellig en bruisend buurtcafé’ levensvatbaar was, waarna het sein op groen ging. “Het voorziet in een behoefte, en we zijn er blij mee”, aldus directeur Paula Roorda van Coloriet Wijkzorg.

De directeur refereerde in haar korte speech aan het moment waarop duidelijk werd dat Welzijn Zeewolde haar activiteiten definitief zou gaan concentreren in De Meermin, en moest worden nagedacht over een zinvolle bestemming voor de prachtige recreatieruimte in De Sfinx. “Verbinden, samenwerken, en op die manier een plezierige ontmoetingsruimte realiseren voor inwoners van Zeewolde, in de buurt, om de hoek; dát was de insteek”, legt Roorda uit. Toen dat plan eenmaal overeind stond volgde een periode van verbouwen en aankleden van de ruimte, waartoe werkgroepen aan de slag gingen die de ideeën nader uitwerkten en realiseerden. “Mooi om te zien wat daarvan uiteindelijk het resultaat is”, gaat Roorda verder. “Echter, een mooie ruimte is één, maar het gaat erom dat die uiteindelijk wordt bevolkt door mensen, en we hebben gemerkt dat de Zeewoldenaren de weg naar ons Grand Café al aardig hebben weten te vinden. Prachtig!”

Dank en lovende woorden waren er voor de betrokken professionals, maar evenzeer voor het team van inmiddels 20 vrijwilligers die het Grand Café bij toerbeurt draaiend houden. Terwijl die woorden werden uitgesproken gingen de dienbladen met glazen champagne en frisdrank al rond, zodat staf, vrijwilligers en gasten op tijd waren voorzien, klaar om met het heffen van het glas het Grand Café ‘De Buren’ officieel te openen. “Op ‘De Buren’ dan maar!”, besloot de directeur, waarop burgemeester Gorter verder ging: “Zal ik dan maar van de gelegenheid gebruik maken, terwijl u gezellig uw glaasje drinkt, om het woord tot u te richten?”, en voegde de daad meteen bij het woord. Hij wenste de medewerkers Coloriet van harte geluk met de realisatie van het project én met het succesvol werven van voldoende vrijwilligers, – “dat is moeilijk, vandaag de dag…” – en besloot met “Beter een goede buur dan een verre vriend! Wie weet kom ik binnenkort nog eens een keertje buurten...” 

Directeur Paula Roorda in gesprek met de burgemeester.
Gezelligheid troef...