Afbeelding
Foto: Zeewolde Actueel

Tik-tok challenge

· leestijd 1 minuut Bij de les

“Mevrouw, mag er een raam open, het is hier zo warm.” Die zin is afgelopen week in heel wat klassen gehoord. Nee, niet omdat het zo warm was. Het ging om een tik-tok-challenge. 

Eén leerling uit de klas steekt dan zijn vinger op. En zegt de ‘raam-open-zin’. Vervolgens geeft de nietsvermoedende docent antwoord. Waarop de hele klas doet alsof ze flauwvalt. Met ‘t hoofd op tafel. 5 seconden . En dat film je dan. En zet je op tik-tok. 

Ik heb een aantal filmpjes bekeken. Om de reactie van de docenten had ik wel pret:

De ene docent wordt boos. De ander schrikt en loopt gillend de gang op voor hulp. En de ander lacht mee en grinnikt als de hele klas even voor pampus ligt.

Eigenlijk slaat het nergens op. Maar dat je als klas een geheim teken hebt, en dan even massaal lekker ongehoorzaam gaat zitten zijn voor die paar seconden. Dat voelt als klas toch heel saamhorig en grappig.

Ook mijn dochter komt met filmpjes uit haar klas. Ik zie haar klas op hun tafels liggen, verbaasde collega’s, geïrriteerde opmerkingen, maar ook een docent die hard mee lacht.

Op het nieuws hoor ik over een andere tik-tok-challenge. De echte flauwval-challenge. Waarbij ze filmen dat ze opzettelijk de zuurstoftoevoer naar hun hersenen stopzetten. Levensgevaarlijk, zo blijkt. Maar massaal gedaan en bekeken. 

“Bizar”, zeg ik tegen m’n dochters. Ze beamen dit gelukkig. 

“Weet je wat ook bizar is”, mengt een vriendin die net bij ons binnenkomt zich in het gesprek: “Dat er vrijdag een officieel hitte-protocol was. Eén dag 30 graden en Nederland heeft een hitte-protocol.”

Tja, sommige dingen kunnen we misschien ietsjes luchtiger nemen. Door gewoon te genieten van een dagje mooi weer. En mee te lachen met een klas die een grapje uithaalt. 

Afbeelding
Serkan en Emine vinden in Zeewolde rust en warmte terug Algemeen Instagram 21 apr, 21:25
Afbeelding
Snipers Heren 1 kampioen en promoveert naar tweede divisie Sport Instagram 21 apr, 17:57
Afbeelding
Vijf supermuzikale malloten: Släpstick in 'Schërzo' Cultuur Instagram 21 apr, 14:56