Politie
Politie Foto: politie.nl

Politiezaken

· leestijd 1 minuut Politie

ZEEWOLDE - Over de periode 7 juni tot 23 juni meldde Miklós Coumou van de politie Zeewolde de volgende zaken:

7/6: Via politieonderzoek uit Amsterdam is in een bedrijfspand aan de Baardmeesweg een hennepplantage aangetroffen. Het pand is leeggehaald. Een verdachte, een 26-jarige man uit Amsterdam, is aangehouden.

9/6: Een 17-jarige Zeewoldenaar is aangehouden inzake belediging. Dat gebeurde in de omgeving van een schoolplein in Harderwijk. De jongeman maakte deel uit van een groep die dreigde een confrontatie aan te gaan met een andere groep. Bij controle toonde hij recalcitrant gedrag en riep beledigingen richting politie. Hierop werd hij aangehouden en naar het politiebureau gebracht waar hij werd overgedragen aan zijn ouders.

12/6: In Amsterdam is een 30-jarige Zeewoldenaar aangehouden op verdenking van handel in softdrugs. Er liep al een onderzoek naar deze persoon. In zijn auto werd 300 gr hennep gevonden. Zijn auto en telefoon zijn in beslag genomen.

13/6: Woninginbraak aan de Kuinder. Gehele benedenverdieping was overhoop gehaald. Bewoners waren niet thuis. Een koffer met tientallen documenten die werd aangetroffen in het water vlakbij bleek afkomstig van deze inbraak. Er is forensisch onderzoek gedaan.

15/6: Aanrijding tussen twee auto’s op de kruising Gooiseweg en Gooimeerdijk (22.45u) toen een automobilist wilde keren op de kruising. Eén auto eindigde op zijn kant in de middenberm. Beide auto’s raakten zwaar beschadigd. De vier inzittenden werden door ambulancemedewerkers onderzocht. Een 27-jarige vrouw uit Amersfoort werd voor nader onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.

16/6: Aan de Boomkleverlaan werd een poging gedaan een motor te stelen. Het kettingslot bleek doorgeknipt. Een oplettende bewoner belde de politie. Bij aankomst werden twee personen aangetroffen. Bij het zien van de politie sloegen zij op de vlucht in hun auto. Deze kon kort daarop aan de kant worden gezet. Een 19-jarige Zeewoldenaar is aangehouden. De zaak is in onderzoek.

21/6: Een automobilist viel op omdat hij al hortend en stotend via de Eikenlaan naar de Horsterweg reed. Eenmaal bij het parkeerterrein parkeerde hij de auto overdwars in een parkeervak. De bestuurder, een 30-jarige Zeewoldenaar, bleek geen rijbewijs te hebben. Hij kreeg de waarschuwing mee dat bij een volgende overtreding de auto in beslag zal worden genomen.