Afbeelding
Foto: Zeewolde Actueel

FlevoCafé in bibliotheek Zeewolde gaat sluiten

Algemeen

ZEEWOLDE - Per 1 juli zal het FlevoCafé in FlevoMeer Bibliotheek Zeewolde zijn deuren sluiten. Het café heeft het hoofd na de zware coronaperiode helaas niet boven water kunnen houden. Het team, bestaande uit een groep Syrische dames, betreurt het stoppen van het café en bedankt iedereen die bij het project betrokken is geweest.

“Bijna een jaar geleden begonnen we aan een voor ons groot avontuur”, vertellen projectleiders René van de Lustgraaf en Bayan Kazor. “De bibliotheek wilde met ons het project aangaan. We zijn met volle inzet gestart. De broodjes falafel, baklava, fatayer als echte Syrische specialiteiten werden wereldberoemd in Zeewolde, naast natuurlijk de koffie. We konden vele gasten kennis laten maken met een deel van de Syrische cultuur en gesprekken voor over het Syrische leven hier in Nederland; de culturele ontmoeting.”

Maar de coronaperiode trof het café hard en er was te weinig omzet voor coronasteun. Rene: “Het werd de afgelopen periode te zwaar om ons hoofd boven water te houden. Ook was er onvoldoende geld om extra investeringen te doen om het FlevoCafé er nog beter te laten uitzien.”

René en zijn team danken alle gasten die in de bieb kwamen genieten van de koffie en Syrische gerechten. “We danken de bibliotheek voor hun medewerking en het vrijstellen van de huur. Ook bedanken we Hart voor Zeewolde voor hun financiële steun. Dat geldt ook voor de gemeente Zeewolde voor hun startsubsidie. En als laatste dank aan de de Lionsvereniging voor hun support bij de aanschaf van de koffiemachine. Oog van de dag heeft ons goed ingeleid en ondersteund in de koffiewereld.”