Afbeelding
Eigen foto

De Hermelijnhof winnaar van Ondernemersprijs van Bloomfields and Desjardins

· leestijd 1 minuut Algemeen Instagram

ZEEWOLDE - Karin van Rijn van Bloomfields and Desjardins werd vorig jaar Centrumondernemer van het jaar. Hierbij hoorde een geldprijs van €500 te besteden aan een lokaal goed doel. Deze gemeentelijke cheque gaat naar De Hermelijnhof.

Op woensdag 18 januari nam Gabriëlla van Dijk, oprichtster van dit bedrijf, de geldprijs in ontvangst. Karin kende het werk van Gabriëlla al langer en twijfelde geen moment. “Mede door het prachtige werk dat zij doet, wil Bloomfields and Desjardins haar hier in steunen en nog meer bekendheid geven.”

De Hermelijnhof ontstond zes jaar geleden vanuit de wens vluchtelingen te ondersteunen. Het idee was een eenmalige garagesale. Er werd echter zo massaal te verkopen spullen gedoneerd, dat er steeds meer gedaan kon worden, voor steeds andere doelen. Door de kleine prijsjes die Gabriëlla hanteert, kwam ze steeds vaker in contact met minima. Steeds nieuwe vragen en situaties, zochten een antwoord of een oplossing. 1 januari 2021 ging Gabriëlla naar de Kamer van Koophandel om alles juridisch correct vorm te geven.

Sylvia Bergsma van De Winkeltjes, vond het idee zo mooi dat ze besloot een aantal te huur staande meters aan ruimte in haar winkel te doneren. Zo ontstond een kringloopwinkeltje, dat nog steeds groeit. “De perfecte oplossing tot de droom van een eigen pand waarheid wordt”, aldus Gabriëlla. De Hermelijnhof is ondertussen gegroeid tot een bijzonder bedrijf. Alle leden van de gelijknamige Facebookgroep helpen Gabriëlla. Zij is de spin in het web en verbindt de gevers met de ontvangers, de vragers met hulpverleners, de luisteraars met de praters. Dagelijks brengen mensen spullen binnen, geven ondernemers overgebleven kerstpakketten af, en blijven mensen voor hulp aankloppen bij De Hermelijnhof. Want het motto is; wat de vraag ook is, liefde is het antwoord.

Ook hulp nodig? Of wil je juist doneren? Neem contact op via Facebookgroep ‘De Hermelijnhof’.

Afbeelding
Lions bereiden zich voor op 6e editie van de Polderrally Algemeen Instagram 7 feb, 23:03
Afbeelding
Naut Smetsers loopt 'Muskathlon' voor het goede doel, in Ghana! Algemeen Instagram 7 feb, 22:45
Afbeelding
Polderband BROZ viert 50-jarig bestaan met rondtoer door Flevoland Cultuur Instagram 7 feb, 14:00