Afbeelding
Foto: Zeewolde Actueel

Windpark Zeewolde schenkt elektrische bakfiets aan project Zij aan Zij

Algemeen Instagram

ZEEWOLDE – De overbodig geworden elektrische bakfiets van Windpark Zeewolde heeft een nieuwe bestemming gekregen: het ‘Zij aan Zij’-huis van het Leger des Heils aan het Vlierbesplein.

De elektrische bakfiets was tijdens de bouw van Windpark Zeewolde uitgeleend aan een gezin uit het buitengebied. Door de bouwactiviteiten was een fietspad tijdelijk afgesloten en moesten de kinderen als gevolg daarvan omfietsen. Door de bakfiets ter beschikking te stellen, konden de (groot)ouders de kinderen gemakkelijker naar en van school vervoeren. Toen de bouw klaar was, was de fiets niet meer voor dit doel nodig. Na wat rondvragen bleek dat de elektrische bakfiets ook heel goed kon worden gebruikt bij het ‘Zij aan Zij’-huis van het Leger des Heils aan het Vlierbesplein.

Zij aan Zij ondersteunt (aanstaande) moeders tot ongeveer dertig jaar met complexe problematiek op meerdere levensgebieden. Samen worden de problemen in kaart gebracht en doelen opgesteld om aan te werken. De moeders leren de zorg en de verantwoordelijkheid voor hun kind op zich te nemen. Tevens wordt er gezocht naar dagbesteding, werk of scholing en opvang van het kind. Het streven is dat moeder en kind bij uitstroom op zichzelf kunnen gaan wonen met ambulante begeleiding.

De elektrische bakfiets werd vrijdag 27 januari overhandigd door José Hendriks van Windpark Zeewolde en namens het Leger des Heils en Zij aan Zij in ontvangst genomen door Catja van Zanden en Marleen Willemse. Het tweetal toonde zich zeer verrast door de geste van Windpark Zeewolde en zei het praktische cadeau heel goed te kunnen gebruiken.