Afbeelding
Foto: Robert Coolen (Shutterstock.com

Basejumper zwaargewond na sprong van windmolen

Algemeen

ZEEWOLDE - Woensdag 15 maart rond 20.00 uur moesten de hulpdiensten uitrukken voor een ongeval aan de Gruttoweg. Het ging om een basejumper die zwaargewond raakte na een sprong van een windmolen. 

Bij basejumpen springen deelnemers onder meer van gebouwen en bruggen. Dat gebeurt met een ingeklapte parachute, die pas op het laatste moment uitgeklapt wordt.  Volgens de politie ging de parachute van het slachtoffer, een 43-jarige man uit Hilversum, vermoedelijk niet open.  

Het was de basejumper gelukt om samen met iemand anders in de windmolen te komen en vervolgens van binnenuit omhoog te klimmen. Van een hoogte van 70 tot 75 meter is het slachtoffer naar beneden gestort. 

Er kwamen meerdere hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, ter plaatse. Het slachtoffer is naar een ziekenhuis gebracht. Wat er bij de sprong precies is misgegaan, wordt onderzocht.

Inmiddels is de tweede persoon, een 46-jarige man uit Utrecht, door de politie aangehouden. Het beklimmen van windmolens en zendmasten is, naast dat het levensgevaarlijk is, ook verboden.

band Combo Bossa Bela
Inspirerende kunstwerken en Braziliaanse sferen tijdens Open Deuren: Tijd voor Kunst Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Werelddansgroep Horlepiep organiseert workshop Bosnische dans Ingezonden 15 apr, 10:46
Impressie kantoor front
Scouting Nederland verhuist naar nieuw hoofdkantoor op Scoutinglandgoed Zeewolde Ingezonden 15 apr, 10:06
V.l.n.r. Snel, Valero, Kraak, De Vries, De Prenter, Oostwouder, Van 't Loo, Blaauw, Bekkema, Van Meerveld, Razoux Schultz, Van Meerveld
De Snipers U22 veroveren kampioenstitel in 2e divisie na thriller met verlenging Nieuws Ingezonden Instagram 14 apr, 22:39
Afbeelding
Puntjes op de i van Zeewolde Kruist de Buizen Algemeen Instagram 14 apr, 22:29
Kunstenaar Patrick Visser en voorzitter Herman Vermeer onthullen de JunkArt tulp
Tulpen Kunst Route met unieke audiotour Ingezonden Instagram 14 apr, 21:52