Afbeelding
Festival Oude Muziek

Privémuziek van Habsburgse keizers te horen in Schokland

Cultuur

SCHOKLAND - De gevierde luitspeler Hubert Hoffmann presenteert op zondag 18 oktober in het Kerkje op Schokland muziek voor keizerlijke oren. Op het programma staat uniek repertoire dat in de zeventiende en achttiende eeuw heeft geklonken in de Weense privékapel van de Habsburgse keizers.

Het is een niche waarin de veelzijdige luitist Hubert Hoffmann zich inmiddels de onbetwiste keizer heeft getoond: het Habsburgse hofrepertoire uit de barok. Onderdeel van de weelderige muziekcultuur was de keizerlijke privékapel die instond voor intieme kamermuziek. Al jaren gefascineerd door het eclectische oeuvre dat in Wenen werd gebezigd, presenteert Hubert Hoffmann in zijn tournee een selectie uit het solorepertoire van componisten als Weiss, Biechteler en Weichenberger.

Dit concert maakt deel uit van het Seizoen Oude Muziek. In het Seizoen Oude Muziek presenteren de makers van het Festival Oude Muziek de mooiste muziek uit de middeleeuwen, renaissance en barok, uitgevoerd door topmusici op bijzondere locaties in Nederland en België. Reserveren (laatste kaarten): www.oudemuziek.nl