Afbeelding
Jan van de Beek

UDX maakt flashmob voor Miss World Nederland

· leestijd 1 minuut Cultuur

ZEEWOLDE – Bezoekers die zaterdag het Raadhuisplein kruisten werden daar verrast door de opnames van een flashmob, verzorgd door dansschool UDX, voor Miss World Nederland in het kader van VN 75 jaar.

Het initiatief komt van Katia Maes, directrice en organisator van Miss World Nederland. Met haar sociale betrokkenheid en onder het motto ‘Beauty with a purpose’ inspireert zij mensen om elkaar te helpen. Miss World Nederland is onderdeel van een wereldwijde organisatie met als doel de beste ambassadrice te scouten. De winnares van Miss World Nederland neemt het later op tegen winnaressen van andere landen. Een jaar lang steunt Miss World Nederland verschillende goede doelen, waaronder SDG’s (Sustainable Development Goals oftewel Duurzame Ontwikkelingsdoelen). Deze doelen (o.a. op het gebied van armoede, onderwijs en klimaatcrisis) zijn in het leven geroepen om van de wereld een betere plek te maken en zijn bepaald door landen die zijn aangesloten bij de Verenigde Naties, waaronder Nederland.

Samantha de Vries, eigenaresse van dansschool UDX, is als choreograaf betrokken bij de organisatie van Miss World Nederland. Zaterdag werd onder haar bezielende leiding de flashmob, op het nummer ‘Jerusalema’, opgenomen voor Miss World Nederland in het kader van de viering van VN 75. Hiervoor kwamen de finalisten bijeen van Miss World Nederland.

Leonie Hesselink - Miss World Nederland 2018 - en Brenda Mutse - Miss World Nederland 2019 en ambassadeur van de Nederlandse Vereniging voor de Verenigde Naties dansten met een grote groep kinderen van dansschool UDX voor hoop en samenkomen. Iedere keer kwam er een groepje kinderen met een Miss World Nederland finaliste het plein opgelopen om hun dansje te doen, totdat alle 16 groepjes aan de beurt waren geweest. Het dansfeest eindigde met de aanwezigheid van burgemeester Gorter die het laatste stukje van de flashmob meedanste.

Bron en film: Lokale Omroep Zeewolde

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding