Sinterklaas Live kwam tot stand i.s.m. Sinterklaascommissie, Pieten on Tour, Lokale Omroep Zeewolde, Gemeente Zeewolde, De Leeuws Snacks en The Lux
Sinterklaas Live kwam tot stand i.s.m. Sinterklaascommissie, Pieten on Tour, Lokale Omroep Zeewolde, Gemeente Zeewolde, De Leeuws Snacks en The Lux Lokale Omroep Zeewolde

Sinterklaas zet, gezond en wel, tóch voet aan wal in Zeewolde!

· leestijd 1 minuut Cultuur

ZEEWOLDE – Lange tijd hing het aan een zijden draadje: zou de goede Sint wel (in Zeewolde) komen? Zaterdag 21 november zaten Anna en burgemeester Gerrit Jan Gorter vanaf 13.00 uur in studio The Lux nerveus de gebeurtenissen af te wachten. Helemaal klaar om de Sint hartelijk te ontvangen, natuurlijk, maar zou de goedheiligman de haven van Zeewolde wel kunnen vinden? Het overschakelen van het beeld naar de boot die onderweg was gaf weinig hoop: grijs, miezerig, koud, nevelig… Maar dáár kwam vanaf de boot opeens de Aanloophaven in beeld! Zou het dan toch nog lukken..?

We zagen hoe de Sint met zijn Pieten voet aan wal zette, maar een grote schare zingende kinderen en een comité van ontvangst zoals in andere jaren, dat was er allemaal niet. Sint moest op eigen kracht de studio zien te vinden. Hij rammelde nog eens aan een dichte deur, vond toen een ‘achterdeur' die wél open ging, en ja hoor, nog een wenteltrap, en toen… Anna waarschuwde angstig: "Niet vallen over alle snoeren en kabels, Sinterklaas!”, maar Sint bleef gelukkig overeind, en kon eindelijk plaatsnemen aan de grote studiotafel.

"Wat geweldig dat u er gezond en wel bent, Sinterklaas”, zei de burgemeester. "Nu weten alle kinderen zeker dat het feest tóch doorgaat, met alle pakjes die daarbij horen.” Hij vertelde dat hij op zijn bureau heel veel tekeningen en verlanglijstjes had ontvangen, met de vraag of hij die aan Sinterklaas wilde doorgeven. "Dat doe ik dus bij deze, Sinterklaas. U krijgt alle tekeningen en alle verlanglijstjes, en we hopen op een fijn feest!” Het werd een uitzending die bol stond van verrassingen voor Sinterklaas. Dat begon al direct met het vrolijke Pietenlied, compleet met Pietendans, die speciaal voor Sinterklaas werd opgenomen en die de komende dagen zeker nog heel veel gezongen zal worden. Kinderen die een vraag voor Sinterklaas hadden konden die via WhatsApp aan hem stellen. Dat varieerde van 'Waarom gaat het nou altijd mis als u op de stoomboot naar Nederland komt?', 'Hoe oud bent u' tot 'Komt u ook in de nieuwbouw, want die staat nog niet in de navigatie.' Op de laatste vraag antwoordde de Sint dat 'dat geen probleem was, omdat Navigatiepiet altijd de weg weet te vinden'. Lucas mocht de Sint live zijn vraag stellen. "Mijn wens is om in de Pietenband te spelen. Kan dat?" Vervolgens blies de jonge trompettist, die bij AMVZ speelt, het sinterklaasliedje 'Oh, kom maar eens kijken'. Dat vond Sint heel knap en zei dat als Lucas wat ouder is, hij best een kansje zou maken in de Pietenband!

De BenePietShow op zaterdag 28 november vanaf 16.00 uur, is ook een verrassing voor Sinterklaas. Het belooft een show vol gezelligheid en actie, live mee te kijken via de kanalen van Lokale Omroep Zeewolde. En wil je toch graag Sint en zijn Pieten even zien, dan kan je (in je auto) bij hen op visite in de tot Pietenstraat omgetoverde oude brandweerkazerne. Reserveren kan via www.pietenontour.nl.