Afbeelding
AMVZ

AMVZ laat van zich horen met een online concert via LOZ en kerstliedjes in het centrum

· leestijd 1 minuut Cultuur

ZEEWOLDE - Nu het einde van 2020 in zicht komt, is het de AMVZ (Algemene Muziekvereniging Zeewolde) gelukt om ondanks alles een concert te organiseren. Dat gebeurt ‘op afstand’, rekening houdende met de 1,5 halve meter, door middel van een live optreden via de Lokale Omroep Zeewolde (LOZ). 

De orkestleden zijn op dinsdagavond 15 december om 20.30 uur live te zien en te horen via de kanalen van Lokale Omroep Zeewolde (LOZ). “Er is hard gewerkt aan diverse muziekstukken, waarbij de kerstsfeer niet zal ontbreken”, laat AMVZ weten. Voor de leden is het een bijzonder concert. Het is de afgelopen periode moeilijk geweest om te repeteren met elkaar. “Tijdens de lockdown periodes moesten zij de muziekinstrumenten in de koffer laten en uiteraard thuis blijven. Nu mag er alleen met strikte maatregelen gerepeteerd worden in De Verbeelding. Voor het orkest is het een opluchting dat, ondanks de geldende maatregelen, dit concert toch plaats kan vinden. Geen live publiek dit jaar helaas, maar ook op deze creatieve manier kan er genoten worden van het orkest en de muziek.”

Wat het concert extra bijzonder maakt is dat er deze avond afscheid genomen wordt van de interim-dirigent, Arno Groeneveld. Na de kerstvakantie start de AMVZ met een nieuwe dirigent: Marten Miedema. Marten is een zeer ervaren dirigent en heeft diverse orkesten onder zijn hoede. Naast zijn werk als dirigent en muziekdocent is hij ook actief als arrangeur en jurylid. Marten woont in Workum (Friesland). 

Behalve met het concert via de Lokale Omroep Zeewolde, zal de vereniging in de week voor kerst ook hoorbaar zijn in het centrum. Dit doen ze door verspreid in het centrum, in kleine groepjes, met elkaar kerstliedjes te spelen. Zo wordt het missen van de jaarlijkse kerstmarkt nog een beetje goedgemaakt. 

Meer informatie: www.amvz.net en voor het concert en programma op 15 december: www.lokaleomroepzeewolde.nl.