Afbeelding
Diana van den Nagel

Happy Stones veroveren menig hart, ook in Zeewolde

· leestijd 1 minuut Cultuur

ZEEWOLDE – Dat zoiets kleins als een beschilderde steen, een zogenoemde Happy Stone, zo’n blij gevoel kan oproepen! Vrijwel elke gevonden Happy Stone tovert als vanzelf een glimlach op het gezicht van de gelukkige vinder. Dat is ook het idee achter deze beschilderde stenen, die zomaar ergens door iemand worden neergelegd om daarmee vervolgens een ander, onwillekeurig wie, mee te verrassen en blij te maken.

Inmiddels ‘poppen’ er door het hele land van die leuke, grappige, vrolijke beschilderde steentjes op; tegen een boom, langs een wandelroute of ergens op een bankje. Op Facebook zijn al diverse groepen actief onder de naam Happy Stones. Zo ook in Zeewolde, waar Monique Struis en Yvette Diets ‘Happy Stones Zeewolde’ hebben opgestart. Monique maakte via een vriendin voor het eerst kennis met de Happy Stones en besloot daar zelf ook actief mee bezig te gaan.

Op de Facebookpagina kunnen mensen foto’s plaatsen van stenen die zij gemaakt hebben en laten zwerven. Vinders kunnen vervolgens weer met een foto van de vindplaats laten weten dat zij een Happy Stone hebben gevonden. “Dat is natuurlijk leuk voor degene die de steen gemaakt heeft”, aldus Monique.

Dat er veel creativiteit is in Zeewolde is te zien op de foto’s die van de gevonden Happy Stones voorbij komen. Voorzien van hartjes, gezichtjes, sneeuwpoppetjes of een lieve tekst; de decoraties zijn eindeloos. Diana van den Nagel is een van die creatieve Zeewoldenaren die de steentjes omtovert tot een ‘Happy Stone’. “Na een vondst van diverse stenen tijdens een wandeling ben ik zelf wat begonnen met schilderen”, vertelt ze. “Lekker creatief bezig zijn in tijden van lockdown om de tijd door te komen. Ik hoop hiermee mensen die de stenen vinden blij te maken en een lach op het gezicht te bezorgen.”

Als je dat wilt mag je een gevonden Happy Stone lekker houden. Maar je kunt er ook een ‘zwerfsteen’ van maken door de steen op een andere plek neer te leggen. Zo worden steeds nieuwe vinders blij gemaakt als ze een Happy Stone vinden.

Enthousiast geworden en zelf aan de slag willen met Happy Stones? Voor tips kun je terecht op de facebookpagina Happy Stones Zeewolde.