Afbeelding
Avondvierdaagse Home

Nieuwe voorzitter Stichting Avondvierdaagse Zeewolde: “Er komt weer een Home Edition”

· leestijd 1 minuut Cultuur

ZEEWOLDE – Stichting Avondvierdaagse Zeewolde heeft een nieuwe voorzitter; Jos Kreijne neemt de voorzittershamer over van Stan Stokvis. “Niet altijd de makkelijkste taak”, laat het bestuur weten, “maar Stan heeft de Avondvierdaagse naar een nieuw level gebracht.”

Jos Kreijne is reeds een bekend gezicht bij de stichting: de laatste drie jaar is hij als vrijwilliger betrokken bij de Avondvierdaagse van Zeewolde. “Dit heb ik binnen de groep vrijwilligers met veel plezier gedaan”, vertelt Jos. “Toen ik vanuit het bestuur gevraagd werd om de opvolger te worden van Stan als voorzitter was mijn antwoord al snel ‘ja’. Samen met deze leuke groep willen wij de komende jaren verder bouwen aan de Avondvierdaagse van Zeewolde.”

In afwachting van enige versoepelingen voor het organiseren van de 24e editie van de Avondvierdaagse en had de nieuwe voorzitter gehoopt dat er dit voorjaar weer evenementen mogelijk zouden zijn. “Helaas gooit Covid-19 roet in het eten en lijkt dit nog niet mogelijk. Onzeker is wanneer evenementen wel weer zijn toegestaan en helemaal onzeker is dat áls evenementen weer zijn toegestaan, hoe deze er dan uit kunnen komen te zien.”

Met deze kennis heeft het bestuur van de Avondvierdaagse Zeewolde er voor gekozen om, na het grote succes van vorig jaar (596 deelnemers), ook dit jaar weer mee te doen met de Home Edition. Meelopen met deze variant kan van 29 maart – 30 juni 2021. 

De Home Edition wordt georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Wandel Bond en lokaal gepromoot en uitgevoerd door de Stichting Avondvierdaagse Zeewolde. De kosten voor deelname bedraagt €6,50 per deelnemer. Daarvan gaat één euro naar de Stichting Avondvierdaagse Zeewolde. 

Bij de Home Edition kunnen deelnemers via een app vier keer wandelen binnen twee weken vanaf een zelf uitgekozen startpunt. “Maar om de beleving van de Avondvierdaagse in stand te houden organiseren wij een keer in de twee weken een feestelijke medaille uitreiking, geheel corona-proof natuurlijk”, aldus Jos. “Zodra de mogelijkheid er is om in te schrijven zullen we dit bekend maken.” 

Meer informatie: www.avondvierdaagsezeewolde.nl en/of Facebook.