Afbeelding
Online expositie Groevenbeek

Eindexamenkandidaten Groevenbeek exposeren in virtueel museum

Cultuur

HARDERWIJK/ZEEWOLDE - De coronatijd belemmert de creativiteit van jongeren niet. Ook niet die van de leerlingen van havo-5 en vwo-6 van Christelijk College Groevenbeek die dit schooljaar examen moeten doen in het vak beeldende vorming. Zij hebben ondanks alle beperkingen hun creativiteit kunnen omzetten in een prachtig eindexamenwerkstuk. 

De leerlingen maakten gebruik van uiteenlopende technieken tot en met ‘video-kunst’. Normaal gesproken wordt het eindexamen altijd afgesloten met een gezellige expositie in de school waarvoor familie, vrienden, leerlingen en medewerkers worden uitgenodigd. Het publiek kan de werken dan bewonderen en in gesprek gaan met de ‘kunstenaars in spe’ en de vakdocenten die hen begeleid hebben. 

Door de corona-maatregelen is dit helaas niet mogelijk, maar de docenten Ewa Maziarz en Alide van Beek hebben een creatieve oplossing bedacht om de leerlingen toch in de gelegenheid te stellen hun werk te exposeren. Er is een virtueel museum ingericht waarin de werken aan de muur hangen inclusief een pasfoto van de leerling en een korte beschrijving van het werk. Het thema waar de leerlingen dit jaar mee aan de slag moesten was ‘Bevrijding’. Vrijheid heeft te maken met vluchten uit de realiteit, doorbreken van kaders, ontdekken van je identiteit en verlangen naar…. 

De expositie is online te zien door te klikken op de link >> Bevrijding expositie - 3D virtual exhibition by Christelijk College Groevenbeek | art.spaces | KUNSTMATRIX  Hiermee stapt de bezoeker het virtueel museum in om in alle vrijheid van de kunst te genieten!