Afbeelding
Zeewolde Actueel

Sinterklaas warm onthaald tijdens aangepaste intocht

· leestijd 1 minuut Cultuur

ZEEWOLDE - Eindelijk, na zoveel nachtjes slapen was het dan zover; Sinterklaas zette zaterdag voet op Zeewolder bodem. Zittend in een chique koets met tweespan, bestuurd door Jans en Reina Assies, reden Sinterklaas en zijn Hoofdpiet samen met burgemeester Gerrit Jan Gorter en Mannes Schoppink (die normaliter samen met de burgemeester de Sint verwelkomt in de haven) een 13 kilometer lange route door het dorp.

De traditionele aankomst met de pakjesboot kon dan helaas vanwege de coronamaatregelen niet doorgaan, maar de aangepaste intocht vormde absoluut een fantastisch alternatief. Aan de vele blije mensen, groot en klein, die zich langs de route hadden verzameld om Sinterklaas te verwelkomen en hem en zijn gevolg luidkeels toejuichten, was goed te zien dat dit alternatief zeer werd gewaardeerd. Doordat het bezoek nu veel meer uitgesmeerd was, kwam de intocht misschien nog wel beter tot zijn recht. “Doe het ieder jaar maar op deze manier”, kreeg Sinterklaas zaterdagmiddag regelmatig te horen.

Met mooi versierde auto’s, treintje en natuurlijk de muziek, verzorgd door de Blue Seals, voorop, gevolgd door een stoet dansende Pieten, een heuse Discopiet en overal Pieten die de kinderhandjes vol stopten met pepernoten en mandarijnen, was het één grote vrolijke bonte optocht. Als kers op de taart was er natuurlijk de koets met daarin Sinterklaas en zijn Hoofdpiet. Zij waren eerder die dag feestelijk ontvangen door burgemeester Gerrit Jan Gorter, die de goedheiligman tijdens de intocht vergezelde.


Intocht Sinterklaas 2021 - Zeewolde Actueel

In de straten wachtte Sinterklaas en zijn Pieten een warm onthaal. Overal langs de route stonden kinderen vol verwachting naar de goedheiligman uit te kijken. Eenmaal in het vizier werd er volop gezwaaid en gejuicht. Met slingers tussen de bomen hadden bewoners ook hun best gedaan hun straat te versieren voor de intocht. Tot groot plezier van Sinterklaas ontwaarde hij heel veel jeugdige sinterklaasjes en pietjes tussen het publiek. “Ontzettend leuk hé al die sinterklaasjes en pietjes in spé”, zei hij.

 ”Wat was het een geweldig feest!”, laat Sinterklaas weten, die nu even met zijn Pieten mag bijkomen in het Pietenhuis, dat zaterdag ook heel druk bezocht werd. “Zoveel blije gezichten, zoveel vrolijke kinderen! En wat een mooie tekeningen hebben we gehad, daar zijn we heel blij mee. En nu maar fijn je schoen zetten.”

Komende weken maar eens kijken of de Sint alle verlanglijstjes goed heeft gelezen....


Sinterklaasjes en pietjes in spé- Zeewolde Actueel

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding