Afbeelding
Foto: Prins Bernard Cultuurfonds

Cultuurfonds Flevoland investeert met 45.000 euro in 13 cultuurprojecten

Cultuur

FLEVOLAND - In het tweede kwartaal van 2022 heeft het Prins Bernhard Cultuurfonds Flevoland voor 45.000 euro bijgedragen aan 13 bijzondere cultuurprojecten in de provincie. 

Een van de opvallende projecten waar het bestuur van onder de indruk is, is de publicatie Langs vissershuisjes en windturbines. HarperCollins Nederland ontvangt 6000 euro voor deze publicatie.

In 1873 voer een Fransman, Henry Havard, de Zuiderzee rond, en schreef daar een schitterend boek over: ‘Pittoreske reis langs de dode steden van de Zuiderzee’. 150 jaar later doet auteur Ronald Nijboer zijn tocht over en vaart langs de plaatsen van toen. Hij vergelijkt hoe de plaatsen toen en nu waren en kleurt zijn reis met verhalen van vandaag. Geen plek in Nederland transformeerde in de afgelopen 150 jaar drastischer dan het IJsselmeergebied. Hoe vormen wij het landschap en hoe vormt het landschap ons? Hoe gaan we om met ons landschap en ons erfgoed in het IJsselmeergebied? Het unieke verhaal van Henry Havard uit 1873 is de kapstok waarmee Ronald het grote verhaal van het IJsselmeer van vandaag kan vertellen. Aankomende zomer maakt Ronald de tocht met de historische tjalk Res Nova, uit 1895, in lijn met de tjalk waarmee Havard de Zuiderzee rondvoer.

De volledige lijst met financiële bijdragen uit deze tweede ronde van 2022 is te vinden op: https://www.cultuurfonds.nl/kwartaaltoekenningen-tweede-kwartaal-2022-flevoland