Afbeelding
Foto: Erik Wallenburg

‘Hambaktip’ winnaar Zeewolde ‘K WIS’T 2022

· leestijd 1 minuut Cultuur Instagram

ZEEWOLDE – De zevende editie van Zeewolde ‘K WIS’T is gewonnen door het team ‘Hambaktip’. Het team rond captain Tom Zonneveld behaalde 205 punten en bleef daarmee drie punten voor op de nummer twee, het Vrijdagavondborrelclubje. Vrijdagavond 6 januari vond de prijsuitreiking van de dorpsquiz plaats in de hal van kerkcentrum Open Haven, die tot de laatste plaats bezet was.

Minder teams

In totaal 45 teams namen van woensdag 28 tot en met vrijdag 30 december deel aan de traditionele kerstvakantiedorpsquiz van Zeewolde. Drie teams vonden de 75 voornamelijk door Erik Wallenburg bedachte vragen kennelijk te moeilijk, want zij kwamen hun boekje niet weer inleveren. De overige 42 teams zaten vrijdagavond met een afvaardiging in Open Haven en hadden de hoop voor een van de twee hoofdprijzen (€ 444,40 of € 222,20) in aanmerking te komen. Het aantal deelnemende teams was lager dan voorgaande jaren, het gemiddeld aantal deelnemers per team echter beduidend groter. Namens de organisatie werd de prijsuitreiking vrijdagavond verricht door Mannes Schoppink, die daarbij werd geassisteerd door Yvonne Duijvestijn. De eerste prijs werd uitgereikt aan het team van Hambaktip. De teamnaam werd gevormd door de eerste letters van de voornaam van de leden ervan: Hester Keekstra, Anne Hummel, Mariska Seine, Bart Vrieling, Astrid Heeremans, Kasper Hijne, Tom Zonneveld, Ineke Vrieling en Paula Heijne. De tweede prijs was voor het Vrijdagavondborrelclubje. De voorgaande twee edities was het team rond Henny Schelling ook al tweede geweest, in 2017 en 2019 had het de dorpsquiz zelfs gewonnen. Het verschil met de nummer drie, de Groenlingen, was slechts één punt (202 om 201). De complete top-10 van Zeewolde ‘K WIS’T 2022 zag er als volgt uit: 1. Hambaktip 205 punten; 2. Vrijdagavondborrelclubje (winnaar 2017 en 2019) 202; 3 Groenlingen 201; 4. The Girlzzz 196; 5. Zobeter (winnaar 2021) 190; 6. Vesterhavet (winnaar 2020) 188; 7. Roverscouts Scouting Jan Wandelaar (winnaar 2018) 186; 8. en 9. De Tokkies van de Dodaarsweg en Perudos 185; 10. De opkomst van de zon 183. Het gemiddeld aantal punten bedroeg 162,5. In totaal 23 teams scoorden daarboven, 19 eronder. Het laagste aantal punten was 81.

Afscheid

De paardensprong uit Zeewolde Actueel en de website zeewoldekwist.nl leverde 28 goede antwoorden op: ‘Vrijstellingsmogelijkheid’. Onder de juiste inzenders werd vrijdagavond een heuse, overheerlijke platbodem verloot. De gelukkige winnaar werd uiteindelijk Wallie Hoogendoorn van het team ‘Molenhof’. De verloting werd verricht door burgemeester Gerrit Jan Gorter die zelf met zijn B&W-team niet kon meedoen aan de jongste editie van de dorpsquiz.Ineke en Jan-Willem Bijvank namen vrijdagavond afscheid van de organisatie van de plaatselijke quiz en kregen daarvoor een bloemetje. Agnes van Soelen, die de quiz ooit mee had genomen uit het Brabantse Heesch (‘De Hisse Kwis’) en in 2016 zodoende aan de wieg stond van Zeewolde ‘K WIS’T, stopte eveneens. Omdat ze niet aanwezig kon zijn bij de prijsuitreiking, kreeg ze haar bloemetje later. De antwoorden van Zeewolde ‘K WIS’T staan sinds zaterdag op de website zeewoldekwist.nl. Wie z’n nagekeken boekje en gefröbelde Bekende Zeewoldenaar nog niet terug heeft, kan deze alsnog afhalen bij Hobby-Time, Marktstraat 8. Zeewolde ‘K WIS’T werd mede mogelijk gemaakt door Puur Zeewolde en de Vereniging Centrumondernemers Zeewolde (VCZ).

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Serkan en Emine vinden in Zeewolde rust en warmte terug Algemeen Instagram 21 apr, 21:25
Afbeelding
Snipers Heren 1 kampioen en promoveert naar tweede divisie Sport Instagram 21 apr, 17:57
Afbeelding
Vijf supermuzikale malloten: Släpstick in 'Schërzo' Cultuur Instagram 21 apr, 14:56