Het nieuwe Zeewolder koor mocht twee liedjes meezingen!
Het nieuwe Zeewolder koor mocht twee liedjes meezingen! Foto: Ruud van Velzen - LOZ

Nationaal Theaterweekend uitbundig gevierd in Zeewolde

· leestijd 1 minuut Cultuur Instagram

ZEEWOLDE - Met liefst vier theaters deed Zeewolde mee aan het Nationaal Theaterweekend en alle voorstellingen waren uitverkocht! Geen wonder ook, als je kunt kennismaken met theater in je woonplaats voor maar 10 euro p.p.!

Het altijd sfeervolle Hoeve Karree trapte vrijdagavond af met streekcabaret ‘Boerenblond’.  Samen met tonprater Koop Drost trakteerden zij het publiek op heel veel grappen, sketches en typetjes in Drents dialect. Het publiek genoot en lachsalvo’s waren niet van de lucht.

Zaterdagavond ging in Theater De Kluit het dak er af met een optreden van Coverband Flavour. De gasten vonden het geweldig en hopen dat er meer van deze avonden komen!

Tegelijkertijd was in theater The Lux elke stoel bezet voor het optreden van cabaretier Ernest Beuving. Geen onbekende in Zeewolde, want in 2016 trad hij op in Hoeve Karree met de Bende van Beuving. Vanwege Corona werd de geplande voorstelling in The Lux al twee keer uitgesteld: voordeel daarvan was volgens Ernest dat de kaartjes steeds goedkoper werden! 

Als groot bewonderaar van Leonard Cohen boeide hij samen met zijn drie muzikanten het publiek met diens levensverhaal, afgewisseld met de bekende prachtige songs van Cohen. Na het openingsnummer ‘Suzanne’ wist iedereen: dit gaat een bijzondere avond worden. ‘You’ve got me singing’, ‘If it be Your will’ en ‘Dance me to the end of love’ kwamen voorbij en niet te vergeten het overbekende  ’Halleluja’ dat Beuving voor deze gelegenheid samen met het nieuw opgerichte nog naamloze Zeewolder koor zong, evenals de toegift ‘So Long, Marianne’. De voorstelling wordt afgewisseld met veel humor, grappen en sketches. Zo laat Beuving dominee Gremdaat, Maarten van Rossem en Bob Dylan aanschuiven, kwam er een nummer van The Seks Pistols voorbij en imiteerde hij weergaloos Elvis Presley’s “In the Ghetto”.

Zondagmiddag werd het Nationaal Theaterweekend afgesloten in de Verbeelding met de kindervoorstelling ‘Zeerover Woeste Willem’. Een originele familievoorstelling (4+) over vriendschappen en het toelaten van anderen, waar ook intens van werd genoten. 

De organisatie van ZeewoldeLive kijkt met voldoening terug op dit Nationaal Theaterweekend. De smaak te pakken? Kijk voor volgende voorstellingen op: www.zeewoldeLive.nl