Afbeelding
Foto: Eigen foto

Op Wildsafari in het Horsterwold

Cultuur

ZEEWOLDE - Vanaf 25 maart a.s. starten de wildsafari’s weer in de Stille Kern van het Horsterwold.

De wildsafari is een educatief uitje voor zowel jong als oud! Je gaat op excursie door een echt oerbos wat uitgegroeid is tot een enorm natuurgebied van zo’n 1200 hectare open velden en vogelrijke waterpartijen.

Wie bij een wildsafari alleen denkt aan Afrika, heeft het mis. Tijdens een wildsafari in het Horsterwold beleef je dit gebied op een unieke en onvergetelijke manier. Onder leiding van een ervaren gids van Staatsbosbeheer leer je deze nieuwe natuur kennen en zie je met eigen ogen waar het wild leeft. Samen speur je in de ecokar naar de wilde paarden, reeën, damherten, Schotse hooglanders en andere dieren die hier verblijven. Onderweg luister je naar de vele vogels die hier van dit halfopen boslandschap profiteren.

Deze excursie, uitgevoerd in nauwe samenwerking met Puur Zeewolde, vindt vanaf maart tot en met juni plaats op een zaterdag en vanaf juli op een woensdag en zaterdag. Kijk voor de exacte data op www.staatsbosbeheer.nl/safaristillekern.. Startpunt: Werkschuur De Zevenhorst, Zeewolde. 

Overige informatie: Puur Zeewolde, Puur Plezier, www.puurzeewolde.nl