Drummen met z'n zessen tegelijk.
Drummen met z'n zessen tegelijk. Foto: Zeewolde Actueel

Cultuurdag met ā€˜gaveā€™ workshops: ā€œsuper!ā€

Cultuur Instagram

ZEEWOLDE ā€” Samen met leden van de Jeugdraad organiseerde Jongerenwerk Zeewolde een cultuurdag, met workshops voor de jeugd van 8 ā€“ 12 jaar. De hele woensdagmiddag 10 mei was het in De Meermin, De Eclips en zelfs voor de deur op het Kerkplein een drukte van belang. Navraag leverde bij alle kinderen hetzelfde oordeel op: ā€˜superā€™, ā€˜tofā€™ en ā€˜gaafā€™.

Sarah, Brian, Maarten, MichaĆ«la en Remko hadden het druk. In de rol van organiserende jeugdraadleden was hun opdracht om de deelnemende kinderen een beetje wegwijs te maken in het aanbod en de precieze locaties van de workshops. Maar als je ook nog graag zelf wilt meedoen, dan heb je eigenlijk twee petten op, en dat kan ietwat verwarrend zijn. Remko antwoordde op de vraag of het lekker ging bij het drummen: ā€œJa, nou!, maar nu moet ik weer naar mā€™n Tie Dye!ā€, en weg was ie.


ZĆ³ gaat Tie Dye. - Zeewolde Actueel

Qua organisatie was naar een beproefd recept gegrepen: roulerende groepjes. Zo stonden niet steeds dezelfde kinderen bij Ć©Ć©n workshop die hun interesse had, maar kwamen ook anderen eerlijk aan de beurt. Echte voorkeuren mochten er ook zijn, want onder begeleiding iets lekkers koken duurt nu eenmaal wat langer. 

Wat was er zoal te doen? Naast die verleidelijk lekker geurende kookworkshop was er bijvoorbeeld een professionele DJ die tekst en uitleg gaf, met ā€˜Ć©chteā€™ DJ-spullen. In een kleurige caravan op het plein werd basic drumles gegeven, er werd gedanst, gefotografeerd, en ook Tie Dye was zeer in trek. Kleding verven spreekt kennelijk erg tot de verbeelding, zeker als je na afloop het resultaat mee naar huis mag nemen. ā€œNog duurzaam ook!ā€, vond een deelnemer. Jongerenwerk Zeewolde schoot in de roos, met deze drukbezochte cultuurdag.

De DJ's aan het werk.
De koks maken spagetti.
Wat je zelf kookt eet je natuurlijk zelf lekker op.
ZĆ³ gaat Tie Dye.
Dansen maar...
Afbeelding
Man gewond na val te water van schip bij IJsseloog: KNRM Urk en kustwacht schieten te hulp 112 17 apr, 15:00
Afbeelding
Help de bij! Ingezonden Instagram 17 apr, 12:57
De voorronde van de Grote Verkeersquiz in Zeewolde werd gespeeld op 3 april
Urk winnaar van Grote Verkeersquiz Flevoland; Zeewolde wint spandoekenwedstrijd Ingezonden 17 apr, 12:52