Balletschool Zeewolde in actie.
Balletschool Zeewolde in actie. Foto: Zeewolde Actueel

Puur Zeewolde trapt recreatieve seizoen feestelijk af

· leestijd 1 minuut Cultuur

ZEEWOLDE — Met een programma dat van drie tot negen uur zou duren gaf Puur Zeewolde zaterdag 27 mei een formidabel startschot voor het nieuwe seizoen. De lentezon werkte schitterend mee en zorgde voor een gouden randje om alle kleine en grote gebeurtenissen op en om het Kerkplein. Puur-voorman Jakob de Vries kreeg gelijk: “Dit wil en mag je niet missen!”

De echte aftrap was voor Dansstudio UDX. Even leek het Koningsdag: in fel oranje danspakjes maakten de meiden van de jongste groepen hun opwachting, en op het sein van studio-eigenaar Samantha de Vries, ook bekend van Leefbaar Zeewolde, ging het los. Voor het laatste dansje werden alle aanwezige kinderen uitgenodigd: “Doe mee met de Zig-Zag!” Daar moet je natuurlijk wel wat bravoure voor meebrengen, en die bleek volop aanwezig. Allemaal mee met de Zig-Zag, en een plein vol ouders en belangstellenden keek geamuseerd toe.

Vanaf dat moment ontvouwde het programma voor de individuele medewerkers en gezelschappen keurig volgens schema, en daarnaast waren er de doorlopende activiteiten. Zo was er een uitnodigend antwoord op de prikkelende vraag “Zoek je het hogerop?”, en dat luidde “Bekijk dan Zeewolde van bovenaf”. Tegen een kleine vergoeding die ten goede kwam aan het Toon Hermanshuis kon de toren van Open Haven worden beklommen, en dat bleek vooral voor de jeugd buitengewoon aantrekkelijk. Ook een dorpswandeling stond op het program, een leuke vondst waarvoor Puur Zeewolde en Winkelhaven Zeewolde de handen ineen sloegen.

Nat en droog, veel (live-)muziek en dans, gelegenheid om even te zitten en te kletsen, aan alles was gedacht. Met een middag- en avondlang bruisend Kerkplein scoorde Puur Zeewolde een eerste seizoens-happening die er zijn mocht. Mocht het ‘tekenend’ zijn voor wat komen gaat, dat staat Zeewolde een prachtig recreatief seizoen te wachten. 

Het volledige programma vol evenementen en attracties is te vinden op www.puurzeewolde.nl. Met het aanbod aan belevenissen van eigen bodem wil Puur Zeewolde niet alleen recreanten en toeristen, maar ook eigen inwoners verrassen.

Dansstudio UDX
Afbeelding
Je kan er ook gewoon op zitten...
Ook De Nep-Tunes waren van de partij.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding