De prijswinnende foto: Op de foto staat een jong meisje afgebeeld die, al springend, de zon wil vangen.
De prijswinnende foto: Op de foto staat een jong meisje afgebeeld die, al springend, de zon wil vangen. Hiske de Boer Fine Art

Zeewolder fotograaf valt in de prijzen bij internationale wedstrijd

Ingezonden Ingezonden

ZEEWOLDE - Het is voor een fotograaf niet makkelijk om werk zichtbaar te maken in een wereld vol getalenteerde fotografen. Ondanks dat is fotografe Hiske de Boer uit Zeewolde deze week doorgedrongen tot de top drie in een prestigieuze internationale fotografiewedstrijd gericht op portret- en familiefotografie. In de categorie ‘Kids’ heeft zij de derde prijs behaald met een foto die de fantasiewereld van een meisje verbeeld.

De foto die in de prijzen is gevallen maakt onderdeel uit van een serie waarin de maakbare wereld van kinderen gevisualiseerd is. Plaats en tijd lijken geen invloed te hebben op de manier waarop kinderen hun wereld ervaren. Ze kunnen vliegen, dromen en dwalen in een dimensie waar volwassenen niet meer bij kunnen.

De foto viel in het oog en werd beloond door een jury die bestaat uit verschillende juryleden van over de hele wereld, die inmiddels bekende experts zijn op het gebied van zwangerschaps-, geboorte-, pasgeboren-, kinder- of familiefotografie.

Op de foto staat de fotografe (Hiske de Boer) afgebeeld. Zij is de maker van de foto die een internationale prijs heeft gewonnen.