Afbeelding
D.Kvasnetskyy (Shutterstock.com)

Zeewoldense kerken getuigen van het Licht tijdens halloween

Kerk

ZEEWOLDE - Elk jaar viert Zeewolde halloween. Waar het tien jaar geleden vooral een Amerikaans gebruik was, heeft nu ook Zeewolde het ontdekt, en zelfs omarmd mag je wel zeggen. De spinnenraggen vliegen je om de oren, pompoenen zijn niet aan te slepen en heksenbezems versieren veel lege hoekjes in de winkelruiten. Griezelen, duistere praktijken en bangmakerij is voor sommigen misschien een leuk tijdverdrijf, maar toch willen veel christenen in Zeewolde vooral een ander geluid laten klinken: een boodschap van hoop, vrede en licht. 

In de nacht waarin de duisternis wordt gevierd door zovelen, komen de Zeewoldense kerken met een alternatief. Voorganger Bert Lakerveld namens alle deelnemende organisaties: “we willen als gezamenlijke kerken letterlijk laten zien dat er een Bron van licht is, juist in de duisterste nacht van het jaar. Door de Bijbel ontdekken we dat God ons oproept om niet in angst te leven. We geloven dat Jezus juist naar ons toe kwam 2000 jaar geleden als Licht van de wereld. Daarom laten alle kerken van Zeewolde juist deze nacht hun lampen branden, als teken van hoop en licht. En zelfs boek- en cadeauwinkel de Book-inn doet mee met de actie.”

Ben je nieuwsgierig naar dit Goddelijke licht? De Schuilhof, de Christengemeente, de EGZ, de Maranathakerk en het Kruispunt laten op zaterdagavond 31 oktober en de daaropvolgende nacht hun lampen aan. Op zondagmorgen 1 november wordt in deze kerken gevierd dat Jezus de duisternis heeft overwonnen. Uiteraard is iedereen daarbij van harte welkom, of je nu gelooft of niet. Kijk op de sites van de desbetreffende kerken hoe laat de vieringen beginnen en welke corona-regels er gelden.

www.ngkzeewolde.nl

www.cgkzeewolde.nl

www.evangelischegemeente.nl

www.Schuilhof.nl

www.christengemeentezeewolde.nl

www.book-inn.nl