Afbeelding
NL leert door

Gratis ontwikkeladvies voor iedereen

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

ZEEWOLDE - Het steun- en herstelpakket dat 1 oktober van start is gegaan regelt onder andere de verlenging van de steunmaatregelen voor banen en economie en bevat een sociaal pakket van 1,4 miljard euro voor begeleiding naar werk, scholing, de bestrijding van schuldenproblematiek en de bestrijding van jeugdwerkloosheid. Dat staat in het persbericht van de overheid van 29 september.

Het volledige persbericht is te lezen onder deze link:

https://www.nieuwsszw.nl/brede-steun-in-de-tweede-kamer-voor-steun--en-herstelpakket/

Via het programma NL Leert Door kunnen mensen kosteloos een ontwikkeladvies aanvragen of online scholing volgen. Deze winter gaan de eerste scholingstrajecten van start.

Gratis ontwikkeladvies, voor wie? 

Het loket voor de ontwikkeladviezen is open vanaf 1 december. Vanaf die datum wordt het mogelijk een gratis ontwikkeladvies traject te volgen bij een gekwalificeerde loopbaanadviseur. De doelgroep voor het traject is iedereen die een relatie heeft met de Nederlandse arbeidsmarkt. Dit zijn werknemers, ZZP-ers, ondernemers, flexwerkers en werkzoekenden. Alleen gepensioneerden komen dus niet in aanmerking voor deze regeling. Er zijn in totaal 50.000 adviestrajecten beschikbaar.

Waarom een gratis Ontwikkeladvies?

Voor ieders toekomst op de arbeidsmarkt wordt het steeds belangrijker dat je je blijft ontwikkelen qua kennis, vaardigheden en ervaring. Zo blijf je wendbaar, productief en duurzaam inzetbaar. In je huidige baan, of elders. Het gratis ontwikkeladvies wil mensen hier bewust van maken en ook actief mee bezig laten zijn. Het is goed om na te denken over je eigen waarde op de arbeidsmarkt en de houdbaarheid van je huidige werk.

Met een ontwikkeltraject krijg je beter zicht op jouw kansen op de arbeidsmarkt.

Het ontwikkeltraject omvat vier uur individuele loopbaancoaching met een gekwalificeerde loopbaanadviseur. Verplicht onderdeel van het traject is een gevalideerde ‘arbeidsmarktscan’. Deze geeft op een onderbouwde en objectieve manier, informatie over je huidige positie op de arbeidsmarkt. Ook wordt er een uitspraak gedaan over de verwachte kans op werk per regio en je arbeidskans over vijf jaar.

Het ontwikkeltraject geeft je inzichten in je jezelf en je eigen inzetbaarheid. Met begeleiding van je coach maak je je ontwikkel- en actieplan, om zo bewust te sturen op je inzetbaarheid en toekomst van werk.

Meer informatie: www.hoewerktnederland.nl van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.