Afbeelding
Foto: aangeleverd

Wanneer een uitvaartverzekering kiezen?

· leestijd 2 minuten Partnerbijdrages

Wil je een uitvaartverzekering afsluiten? Dat is een goede keuze, want hiermee voorkom je dat jouw nabestaanden na jouw overlijden met een flinke kostenpost achterblijven. Met zoā€™n verzekering verzeker je namelijk een bedrag (kapitaal) of dienstenpakket (natura) voor jouw uitvaart. Steeds meer mensen zien het nut van zoā€™n verzekering in. Toch heeft nog lang niet iedereen een uitvaartverzekering. Dit komt voornamelijk doordat veel mensen niet weten op welke leeftijd zij zoā€™n verzekering af moeten sluiten. Geldt dit ook voor jou? Wij vertellen jou hieronder wanneer je het beste een uitvaartverzekering kunt kiezen.

Sluit op jonge leeftijd een verzekering af

Je kunt het beste al op jonge leeftijd een uitvaartverzekering kiezen. De meeste mensen denken hier dan alleen nog niet bij na. Waarom het juist verstandig is om op jonge leeftijd een uitvaartverzekering af te sluiten? Omdat de premie lager is naarmate je jonger bent. Iemand van 18 jaar oud loopt namelijk minder risico om te overlijden dan iemand van 60. Een uitvaartverzekeraar maakt daarom altijd een risicoberekening per leeftijd. Dit is de oorzaak dat je op jonge leeftijd goedkoper uit bent wanneer je een uitvaartverzekering afsluit. Wanneer je weinig premie wilt betalen, raden wij je aan om al op jonge leeftijd voor een uitvaartverzekering te kiezen. 

Wat is de maximale leeftijd voor een uitvaartverzekering?

Het is verstandig om al op jonge leeftijd een uitvaartverzekering af te sluiten. Toch zijn er genoeg mensen dit niet doen. Regelmatig gebeurt het dat mensen pas op latere leeftijd besluiten om zoā€™n verzekering af te sluiten. Zij denken in dat geval mooi goedkoop uit te zijn, want ze hoeven immers niet jarenlang premie te betalen. Indien je dit ook denkt, kom je waarschijnlijk bedrogen uit. Veel uitvaartverzekeraars werken namelijk met leeftijdsgrens voor een uitvaartverzekering. Zo worden aanvragen van senioren vanaf 70 jaar bijvoorbeeld niet vaak meer geaccepteerd. De maximale leeftijd kan overigens verschillen per verzekeraar.

Uitvaartverzekering bij gezondheidsproblemen

Er zijn genoeg mensen die pas aan een uitvaartverzekering denken wanneer zij problemen krijgen met hun gezondheid. Voel jij je de laatste tijd ook niet lekker? Of is er door onderzoek vastgesteld dat er sprake is van een gezondheidsprobleem? Dan wil je uiteraard zo snel mogelijk een uitvaartverzekering afsluiten. De kans op overlijden is namelijk groter wanneer je problemen met jouw gezondheid hebt. Bij de meeste uitvaartverzekeraars ben je in dat geval al te laat om nog een uitvaatverzekering af te sluiten. Wanneer zij jouw aanvraag accepteren, lopen zij namelijk behoorlijk wat risico. En uitvaartverzekeraars zijn doorgaans niet bereid om dergelijke grote risicoā€™s te nemen.

Maak altijd een vergelijking

Heb je nog geen uitvaartverzekering? Dan wordt het de hoogste tijd om er eentje af te sluiten. Hoe eerder jij je verzekert, des te lager de premie voor een uitvaartverzekering. Niet iedereen vindt het overigens makkelijk om een geschikte verzekering te vinden. Soms wordt er lukraak een verzekering afgesloten. Dit is niet verstandig. Nee, want in dat geval is de kans groot dat je de verkeerde keuze maakt. Vergelijk uitvaartverzekeringen daarom altijd met elkaar, dit is mogelijk op bijvoorbeeld www.uitvaartverzekeringvergelijken.com. Door een vergelijking te maken, slaag jij erin om binnen de kortste keren de goedkoopste uitvaartverzekering te vinden. Richt je bij het vergelijken overigens niet alleen tot de prijs, maar kijk ook naar de inhoud en voorwaarden van de verzekeringen. Wanneer je goed kijk naar al deze factoren, weet je precies welke uitvaartverzekering het meest geschikt is voor jou. Bovendien weet je hierdoor direct wat het beste moment is om deze af te sluiten.

Tienerband Mixed Up
Tienerband Mixed Up brengt feest op Koningsdag Ingezonden Instagram 17 apr, 11:41
Havenkwartier - Polderwijk Zeewolde
Woonmanifestatie: Ontdek je droomwoning in Zeewolde! Algemeen 16 apr, 16:00
Afbeelding
Zeewolde 40 jaar (deel 16): Het eenzame eerste graf op de begraafplaats Algemeen Instagram 16 apr, 15:30