Afbeelding
Aangeleverd

De beste recepten voor na het werk

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Iedereen weet dat gezond eten goed voor je. Gezond eten zorgt voor een betere algehele gezondheid, weerstand en een gezonde levenslust! Ondanks dat iedereen dondersgoed weet dat gezond eten goed voor de mens is, eten toch nog heel veel mensen behoorlijk ongezond. Dit komt omdat het bereiden van gezond eten over het algemeen meer tijd kost dan het bereiden van ongezond eten. In de huidige maatschappij wordt verwacht dat men veel en lang werkt en daardoor is het vaak moeilijk om na het werk nog een gezonde maaltijd op tafel te zetten. Omdat we heel goed begrijpen dat je na je werk geen uren in de keuken wilt staan, 

Weet wat je eet

Het probleem wat veel mensen kennen is het feit dat ze eigenlijk helemaal niet doorhebben dat ze ongezond eten. Omdat het eetpatroon zo vastgeroest zit in de normale gewoontes, eet men zonder het zelf door te hebben al jaren veel te ongezond. Je kunt dit bewustzijn op een gemakkelijke manier verhogen. Door voortaan de ingrediënten te lezen van de producten die je gebruikt creëer je bij jezelf al veel meer een bewustzijn van wat je daadwerkelijk dagelijks binnenkrijgt. Het lezen van de ingrediënten stopt echter niet bij het enkel lezen ervan. Om daadwerkelijk bewustzijn te creëren, kunnen we je bijvoorbeeld zeker aanraden om ook van de diverse E-nummers et cetera op te zoeken wat ze daadwerkelijk zijn en welke invloed ze op ons lichaam hebben!

Een goede voorbereiding is het halve werk

Dit klinkt misschien als een heel voor de hand liggend iets, maar het invulling geven hieraan is lastiger dan je denkt. Steeds meer Nederlanders zijn dagelijks in de supermarkt te vinden omdat ze niet graag dagen van tevoren alvast willen bepalen wat ze eten. Door je boodschappen echter bijvoorbeeld al op de zondag in huis te halen, bespaar je jezelf zomaar iedere dag een half uur aan het supermarktbezoek. Dit scheelt je niet alleen maar tijd, maar ook veel denkwerk! Waar je nu iedere dag in de supermarkt staat met de gedachte “Wat eten we vandaag”, kun je deze gedachte veranderen in “Wat eten we de komende week”! Door iedere dag een half uur te besparen in de supermarkt, kun je dat half uur iedere dag weer extra in de keuken besteden aan een gezond gerecht! Doordat je een extra half uur in de keuken hebt, ben je ook veel sneller in staat om een heerlijk gerecht op tafel te zetten. Waar bijvoorbeeld voorheen gerechten als roti in verband met de bereidingstijd onmogelijk waren, heb je daar nu meer dan de tijd voor!