Afbeelding
Aangeleverd

Denk goed over deze punten na voor je weer naar je ex teruggaat

Partnerbijdrages

Het is logisch dat je iets mist wanneer een relatie eindigt. Dat geldt voor beide partijen. Daarbij maakt het niet uit of jij of je partner het heeft uitgemaakt of dat het een gezamenlijke beslissing was. Je had een unieke band met iemand en diegene is zo goed als uit je leven verdwenen. Kort na de relatie ben je kwaad en verdrietig. Maar maakt je boosheid plaats voor eenzaamheid. Je gaat twijfelen omdat je ex misschien toch wel de ware was. Op een gegeven moment besluit je om weer contact te zoeken met je ex. De intentie is om de relatie weer op te pakken. Maar is dat eigenlijk wel zo’n goed idee?

Om welke reden zijn jullie uit elkaar gegaan?

Je hoort vaak dat vechten voor een relatie erbij hoort. Het klopt dat een goede band opbouwen de nodige energie kost. Jezelf proberen te verbeteren en de ander beter begrijpen zijn allemaal onderdelen. Maar er zijn ook momenten waarop je in moet zien dat jullie niet voor elkaar gemaakt zijn. Lange, aanhoudende meningsverschillen die continu tot conflicten leiden dienen in de kern te worden aangepakt. Want anders zijn ruzies onvermijdelijk. Het is zelden zo dat een enkel incident de oorzaak van het einde van een relatie is. Bedenk goed of er voldoende draagvlak is voor een sterkere band tussen jullie dan voorheen. Want als een van jullie niet bereid is om zich aan te passen en te veranderen, dan is de relatie opnieuw gedoemd om te mislukken.

Bedenk waarom je samen verder wenst te gaan

Ga je graag verder met je ex omdat je hem of haar echt zo mist? Het is namelijk vaker het geval dat eenzaamheid voormalige partners weer bij elkaar brengt. Teruggaan naar je ex is een makkelijke manier om je niet meer alleen te voelen. Maar op de lange termijn gaat dit zeker niet altijd goed. Vaak komen de problemen van voorheen terug. Is je ex echt de ware voor jou? Dan moet je er uiteraard alles aan doen om weer samen verder te gaan.

Lees meer tips over je relatie en het terugwinnen van je ex!