Afbeelding
Aangeleverd

Je huis opknappen met deze vier tips

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Hoe ouder je woning wordt, hoe groter de kans dat deze toe is aan een opknapbeurt. De mensen met twee rechterhanden kijken hier naar uit, maar voor de twee linkshandigen onder ons is het vaak een hele klus. Daarom is het verstandig om je goed voor te bereiden als je je huis gaat renoveren. We kunnen geen klusjesman van je maken, maar met deze vier tips ben je in ieder geval goed voorbereid!

1. Benadruk de historie van je woning

Heb je een historisch pand? Leg hier dan ook zeker de nadruk op. Een volledig gerenoveerd historisch pand heeft namelijk ontzettend veel charme. Hoe leuk is het om de historie dan tijdens de renovatie te laten benadrukken? Begin voorafgaand aan de renovatie met een onderzoek. Ga na in welk jaar je woning gebouwd is en wat de typische historische kenmerken zijn. Juist die kenmerken probeer je vervolgens te benadrukken. Gevelreiniging Prova kan je daarbij helpen. Zij hebben ervaring op het gebied van gevelrenovatie en gevelreiniging. Zo kunnen ze helpen de rode bakstenen van een vijftig jaren gevel te herstellen of je dertig jaren woning voorzien van een typische gevelband.

2. Kies kwaliteit boven kwantiteit

Met kwaliteit boven kwantiteit bedoelen we maatwerk versus standaard artikelen of meubels. Kwantiteit kent uiteraard een aantal voordelen. Je haalt de meubels snel en vaak goedkoop. Toch hoeft maatwerk niet altijd duurder te zijn. Zeker niet als je naar een echte meubelmaker gaat. Vraag eens na of je een scherpe prijs kunt krijgen voor een maatwerk inbouwkast, eettafel of tv-meubel. Je zult zien dat je woning er met maatwerk meubels een stuk exclusiever uit gaat zien. Zo maak je van je renovatie ook een echte upgrade.

3. Denk goed na over zelf doen en uitbesteden

Ben je geen ervaren klusser en is het de eerste keer dat je aan de slag gaat met een renovatie? Dan is het inhuren van een vakman zeker de moeite waard. Al is het maar om je advies te geven. Een vakman weet heel goed wat ervoor nodig is om een historische woning te renoveren. Je kunt de vakman de lastige taken laten oppakken, en zelf sloop- en schilderwerk doen. Door de eenvoudige klussen zelf te doen, bespaar je toch een beetje geld.

4. Besteed aandacht aan details

Groots uitpakken is natuurlijk niet altijd noodzakelijk. Kleine aanpassingen zorgen er ook al voor dat je woning als nieuw voelt. Door bijvoorbeeld afbladderend behang te vervangen door een nieuwe lik verf of een oude gekraste vloer opnieuw op te schuren, creëer je al een hele nieuwe look en feel. Ook nieuwe meubels zorgen al voor een hele nieuwe uitstraling, ook zónder een ingrijpende renovatie.