Afbeelding
Afbeelding van (Joenomias) Menno de Jong

Op vakantie met de elektrische auto? Zo bereid je je voor!

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Er zijn steeds meer elektrische auto’s te vinden op het Nederlandse wegennet. Dit betekent automatisch ook dat er meer mensen met de elektrische auto op vakantie zullen gaan. Dit hoeft in principe geen probleem te zijn, maar een vakantie met de elektrische auto dient wel beter voorbereid te worden. Dit komt met name doordat het opladen van een elektrische auto meer tijd vergt dan het volgooien van een brandstoftank. Toch zal het een kwestie van tijd zijn voordat we allemaal met de elektrische auto op vakantie zullen gaan. Daarom geven we je in deze blog enkele tips hoe jij het beste op vakantie kunt met de elektrische auto.

Kosten besparen

Als het gaat om kosten besparen is het aan te raden om van tevoren je route volledig uit te stippelen. Je kunt dit doen op basis van de laadstations die langs de snelwegen staan. Als je gebruik maakt van een gratis laadpas, dan heb je vaak laadstations waar je goedkoper kunt tanken. Je kunt de locaties van deze laadstations opzoeken en zorgen dat je hier precies langsrijdt. Zo betaal je nooit teveel voor je stroom en weet je ook van tevoren al waar je een tussenstop zult maken. 

Plan je pauzes

Als je de elektrische auto dient op te laden dan weet je dat je in ieder geval een half uur moet wachten. Als je van tevoren je oplaadstations bepaald, dan weet je dus ook van tevoren al waar je stil zult gaan staan. Aan de hand van de locaties van deze stations kun je op zoek gaan naar activiteiten in de buurt van het laadstation. Zo hoef jij je niet te vervelen tijdens het opladen van de auto. 

Bekijk het positief

Veel mensen zien de wachttijd tijdens het laden als iets negatiefs. Dit is goed te begrijpen omdat veel mensen zich vervelen in deze tijd. Toch hoef je deze tijd niet als iets negatiefs te ervaren. Jij bent namelijk degene die wel in een auto rijdt die bijdraagt aan een beter milieu. Daarnaast weet je ook dat een volledige transitie naar de elektrische auto enkel een kwestie van tijd is. Iedereen zal op den duur in een elektrische auto (moeten) rijden en jij kunt alvast wennen aan de laadtijd die hierbij komt kijken!