Afbeelding
Aangeleverd.

3 redenen waarom de elektrische haard zo populair is

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

De elektrische haard wordt ook wel de haard van de toekomst genoemd. Maar is dit wel de haard van de toekomst? Het lijkt erop dat de elektrische haard vandaag de dag al populair is. Zo te zien is de toekomst aangebroken. Dat heeft 3 redenen, die je vindt in dit artikel.

1. Een echte sfeermaker

Vroeger was het huis verwarmen de primaire functie van een haard. Nu hebben we daarvoor de centrale verwarming. Ook zijn nieuwbouwwoningen goed geïsoleerd, wat betekent dat de primaire functie van de haard is veranderd. Verwarmen is niet meer het belangrijkst, sfeer maken wél. Waarom de elektrische haard nu pas zo populair is? Dat heeft te maken met het vuurbeeld. Tot een aantal jaren geleden kon het sfeerbeeld van de elektrische haard echt niet tippen aan die van een houthaard. Nu wel. Na veel tijd, geld en innovaties is het elektrische vuur tweedimensionaal en uiterst realistisch. Het vlammenspel van de elektrische haard ziet er op-en-top uit, waardoor het een grote concurrent is geworden van de houthaard.

2. Verwarming óók mogelijk

Hoewel het verwarmen geen primaire functie meer heeft, is het af en toe best prettig om voor de haard te gaan zitten en er tóch wat warmte vanaf komt. Daarom zijn er tegenwoordig ook elektrische haarden die beschikken over een verwarmingselement. Met een knop zet je dit element eenvoudig aan of uit.

3. Het meest milieuvriendelijk

De elektrische haard is de meest milieuvriendelijke haard die er bestaat. Bij deze haard vindt geen verbranding plaats. Rookuitstoot en C02-uitstoot zijn dus compleet verleden tijd. Een ander voordeel is dat je geen schoorsteen nodig hebt. Een stopcontact in de buurt van de haard is voldoende!

Toch liever een houthaard?

Hoewel de 3 bovengenoemde redenen ervoor zorgen dat de elektrische haard de haard van de toekomst is, kan het best zijn dat je nog steeds graag een traditionele houthaard koopt. Deze zijn tenslotte niet meer zo slecht voor het milieu als vroeger. Dankzij de nieuwe, strengere regelgeving moet de houthaard ook een minimaal rendement hebben van 75% en een maximale uitstoot van 40mg/m3. Als je dan toch voor een houtkachel gaat, kies dan voor een speksteen kachel. Speksteen is een steen dat warmte het langste vasthoudt. Het rendement wordt daarmee dus veel hoger! Een speksteenkachel kopen doe je bij Haardenexpert. De haardenexperts komen de speksteenkachel bij je thuis bezorgen, óók in Zeewolde.