Afbeelding
Pixabay

Je leven verduurzamen doe je aan de hand van deze stappen!

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Duurzaamheid is een thema dat al jarenlang centraal staat in onze maatschappij. Dit komt met name doordat de impact van de klimaatproblemen steeds duidelijker zichtbaar worden. De enige manier om deze problemen op te lossen ligt dan ook binnen de duurzaamheid. Alleen wanneer we collectief verduurzamen en minder uitstoot genereren kunnen deze klimaatproblemen opgelost worden. Deze verantwoordelijkheid ligt natuurlijk deels bij bedrijven, maar ook bij individuen zoals jij en ik! In deze blog nemen we je daarom mee in de dingen die jij kunt doen om jouw leven te verduurzamen.

Energiezuiniger maken van de woning

Het energiezuiniger maken van de woning is een populaire optie als het gaat om de verduurzaming. Dit komt omdat het enerzijds toegankelijk is en anderzijds ook een daadwerkelijke geldbesparing oplevert. Hoe energiezuiniger jouw woning namelijk is, hoe lager jouw energierekening ook zal uitvallen. De woning verbruikt namelijk minder energie en hier hoef je dan ook niet voor te betalen. Je kunt jouw woning energiezuiniger maken door deze bijvoorbeeld beter te isoleren of door zonnepanelen te plaatsen. De betere isolatie zorgt er daadwerkelijk voor dat het stroomverbruik lager zal zijn en de zonnepanelen zijn in staat zelf energie op te wekken. De zelf opgewekte energie kan worden teruggeleverd aan de woning waardoor je minder of helemaal geen stroomkosten meer aan jouw energieleverancier hoeft te betalen. Dit is dan ook de reden dat zonnepanelen in Zeewolde zo ontzettend populair zijn!

Elektrisch rijden

Het aantal elektrische auto’s op het Nederlandse wegennet neemt al jaren toe. Toch gaat dit nog lang niet snel genoeg. Het percentage elektrische auto’s ligt namelijk nog ver onder de 10% van het volledige wegennet. We snappen enerzijds goed dat een deel van de consumenten huiverig is wat betreft de aanschaf van elektrische auto’s. Dit komt met name doordat er vroeger behoorlijk slechte elektrische auto’s op de markt zijn verschenen. Je hoeft je hier anno 2021 echter helemaal geen zorgen meer om te maken. De auto’s die nu op de markt komen zijn van wereldkwaliteit en zouden jou zeker geen gebruiksproblemen moeten geven. Daarnaast kan een elektrische auto je ook nog eens flink geld besparen als het gaat om wegenbelasting en brandstofkosten!