Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Een Airfryer kopen, waar moet je op letten?

· leestijd 2 minuten Partnerbijdrages

Een veelgebruikt keukenapparaat is de air fryer, het gebruikt hete lucht om rond het voedsel te circuleren terwijl het je lievelingseten kookt, bakt of grilt. Het is een gezonder alternatief van veel andere vormen van koken, bakken en frituren omdat het hete lucht gebruikt om maaltijden te koken in plaats van olie. Een gemotoriseerde ventilator verplaatst de hete lucht snel rond het voedsel om het te garen en een krokant laagje te vormen. Zo kun je ook genieten van je favoriete gefrituurde snacks en maaltijden! Op zoek naar een goede airfryer? Die vind je hier!

Voordat je een airfryer koopt, zijn er een aantal zaken om op te letten

Voor je geld uitgeeft aan weer een nieuw keukenapparaat, zijn er een paar dingen waar je op moet letten. Wat kun je in een airfryer bereiden, en welke airfryer past het beste bij je kookstijl? Kennis van de keuzemogelijkheden van een airfryer is een prima methode om een verstandige koopbeslissing te nemen, net als bij elke andere aankoop. Omdat de meeste airfryers dezelfde fundamentele technologie gebruiken, lijken hun eigenschappen sterk op elkaar. Omdat hetelucht circulatie technologie door alle airfryers gebruikt wordt om voedsel te koken, zijn er geen verschillen in de ontwerpen van airfryers. Ook al zijn er

Voor airfryers zijn er echter verschillende mogelijkheden. Voordat je er een koopt, moet je aan de volgende kenmerken denken:

Het vermogen van de airfryer is belangrijk

Kleinere apparaten zijn meestal 1 tot 2 liter groot, terwijl middelgrote van 2 liter tot 2,5 liter groot zijn. Tot 5 liter of meer bestaan ook, als je voor grotere groepen eten bereid, zijn deze grote airfryers handig. Kies deze grotere als je een hele kip wilt braden of bereiden. Een exemplaar van 2 liter zou voldoende moeten zijn voor een bescheiden huishouden van drie tot vijf personen. Er zijn ook airfryers met twee manden, zodat je twee verschillende dingen tegelijk kunt bakken.

Elektrisch gebruik en wattage van de airfryer

De meeste airfryers hebben een vermogen van minder dan 1500 watt. Zorg ervoor dat het keuken stopcontact de hoeveelheid vermogen aankan die je airfryer zal gebruiken. Je keuken stopcontact moet geschikt zijn voor de 800 tot 1500 watt die een typische airfryer nodig heeft. Als je diepvriesvoedsel zoals bevroren groenten, vis of vlees toevoegt, zal de airfryer de olie snel weer tot een hogere temperatuur verwarmen naarmate hij meer watt heeft. Er zijn airfryers verkrijgbaar met wattages tot 1800 watt en meer.

Temperatuurregeling is ook essentieel om rekening mee te houden

De temperatuurinstellingen van je airfryer kunnen het verschil maken in het bereiken van het gewenste resultaat. Het merendeel van de tijd werken airfryers het best als de temperatuur boven de 150 graden is. Het voordeel van hogere temperaturen is dat voedsel sneller gaar wordt. Of je nu je eigen aardappels in de airfryer bereidt, of een kant-en-klare maaltijd. Als gebakken producten en deeglagen korter bij een hogere temperatuur worden gekookt, nemen ze minder vet op, maar zorg er wel voor dat het apparaat een juiste regelaar heeft waarmee je op de optimale temperatuur kunt koken. Het koken wordt makkelijker door de aanwezigheid van indicatielampjes en een ingebouwde timer.

Het eten wordt een stuk eenvoudiger, het opruimen ook!

Een airfryer kan een handig apparaat zijn om te kopen omdat het het koken en bakken van maaltijden van begin tot eind eenvoudiger maakt: vergeleken met het koken van voedsel in olie, verkorten airfryers drastisch de voorbereidingstijd, de daadwerkelijke kooktijd en de tijd om de keuken schoon te maken.

Goed om te weten voordat je een airfryer koopt: het merendeel van de voedingsmiddelen kan ook in de oven gebakken worden. Hoewel het bakken van voedsel in de oven het meestal niet dezelfde textuur geeft als frituren dat doet, airfryers kunnen je eten bakken, braden en grillen, op een andere manier waarop de oven dat zou doen.

Vooral als je van gefrituurd voedsel houdt, kunnen airfryers een geweldige aanwinst voor je keuken zijn. Een airfryer kopen kan een verstandige keuze zijn voor je voeding, je smaakpapillen en je gemak!