Afbeelding
Foto: Zeewolde Actueel

Marja 25 jaar in dienst bij Hair Flair

Partnerbijdrages

ZEEWOLDE – Ze begon er als leerling kapster, maar op 1 augustus knipt, föhnt, kleurt en stileert kapster Marja Vinke alweer 25 jaar bij kapsalon Hair Flair. 

De in Ermelo woonachtige Marja koos er in 1997 voor om de kappersopleiding te gaan doen. De animo om het kappersvak in te gaan was in die tijd groot. “Het was dus best lastig om werk te vinden”, herinnert Marja nog. Een advertentie van Hair Flair trok haar aandacht. Nog voordat ze de opleiding was gestart besloot ze spontaan bij de kapsalon langs te gaan. Kapster Carla Goudswaard, tevens eigenaresse van Hair Flair, ziet haar nog komen. “Marja kwam met haar moeder op de fiets uit Ermelo. Zonder te bellen stond ze ineens voor de balie. Omdat het zo druk was hebben we diezelfde middag een afspraak voor na het werk gemaakt.” Uiteindelijk had Carla vier leerlingen om uit te kiezen. Het werd Marja. “Puur op haar spontane actie om langs te komen.”

Al snel bleek Marja het kappersvak in haar vingers te hebben. “Daarnaast is ze ook heel sociaal en nooit te beroerd om in te springen”, roemt Carla haar jubilerende kapster. Marja is inmiddels helemaal verbonden met de kapsalon en heeft ze een eigen vaste klantenkring opgebouwd. “Sommigen knip ik al vanaf dat ze baby waren. Die klanten komen nog steeds. Dat is natuurlijk harstikke leuk.”

De honkvaste kapster gaat nog altijd met veel plezier naar haar werk. “Ik denk nooit: oh, bah, ik moet werken. In vind het iedere keer weer heerlijk om hier in de kapsalon te zijn.”

Dit is een partnerbijdrage van:
Hair Flair
Raadhuisstraat 16
www.hairflair.nl